موضوع قیمت گذاری، چالش سوم صنعت خودرو است

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی موضوع قیمت گذاری را چالش سوم صنعت خودرو اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار پرشین خودرو، علی اکبر کریمی، با بیان این مطلب اظهار داشت: صنعت خودرو با سه چالش اصلی مواجه است که نخستین عرصه در بخش تولید است، با توجه به نیاز کشور به خودرو و نقش خودروهای سواری و سنگین در زندگی مردم تعداد تولید خودرو بسیار اهمیت دارد و اکنون خودرو حلقه مهمی در زنجیره اقتصاد کشور و اگر صادرات آن توسعه یابد می تواند به کالای مهمی در سبد صادراتی کشور تبدیل شود.

وی، تقاضای موثر سالانه کشور به خودرو را حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه اعلام کرد و افزود: علاوه بر این، سالانه چند هزار دستگاه خودرو برای جایگزینی خودروهای فرسوده نیاز است این در حالی است که تجربه قبلی نشان داده صنعت خودرو کشور قادر به تولید سالانه یک میلیون و ۷۰۰ هزار دستگاه خودرو است، اما در چند سال اخیر به دلیل تحریم های غرب و شیوع کرونا تیراژ تولید خودرو کاهش یافت.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، افزود: از سال گذشته تا امسال شاهد رشد خوبی در تولید خودرو بودیم به نحوی که به گفته وزیر صمت، امسال کشورمان بالاترین نرخ رشد تولید خودرو در جهان را داشته است.

کریمی چالش دوم را کیفیت و مطالبه بحق مردم دانست و افزود: همان‌طور که اعتقاد داریم باید از تولید داخلی حمایت شود تا به تولید کننده امکان افزایش تولید حتی با کیفیت پایین داده شود و در ادامه این کیفیت ارتقا یابد، باید تولیدکنندگان نیز حداکثر تلاش خود را برای ارتقای کیفیت و بهبود جایگاه محصولات خود در بازار داخلی و بازارهای جهانی به کار گیرند تا طی یک زمان‌بندی مشخص به کالاهای با کیفیت دست یابیم.

وی افزود: این که در شرایط تحریم میزان داخلی سازی برخی خودروها به ۷۰ تا ۹۰ درصد افزایش یافته کار کمی نیست، همچنین علاوه بر بهبود کیفیت، ایران خودرو و سایپا طی امسال و سال آینده ۱۲ محصول جدید را به بازار عرضه می کنند.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی موضوع قیمت گذاری را چالش سوم صنعت خودرو قلمداد کرد و گفت: همه تلاش تولیدکنندگان کالا و خدمات بر آن است که سود متعارفی از تولید و عرضه محصولات داشته باشند و در صنعت خودرو نیز، خودروسازان با بالغ بر هزار قطعه ساز و چندین شرکت خودروسازی باید بتوانند محصولات خود را با قیمت تمام شده واقعی و سود متعارف به بازار عرضه کنند، بر این اساس حدود ۲۰ میلیون سهام‌دار ایران خودرو یا هر بنگاه اقتصادی دیگر برای تداوم تولید باید سود داشته باشند تا دولت نیز بتواند از این سود مالیات بگیرد.

کریمی با بیان این که قیمت گذاری خودرو بدون در نظر گرفتن سود منصفانه و با زیان منطقی نیست، گفت: هیچ تولید کننده‌ای قادر به ادامه تولید با زیان نیست و در این چارچوب عرضه خودرو در بورس می تواند به حذف سفته بازی و واقعی شدن قیمت خودرو کمک کند و در این مسیر شورای رقابت نیز باید به وظیفه اصلی خود برای قیمت گذاری کالاهای انحصاری بازگردد.

وی که در آیین معرفی و تولید انبوه موتور جدید و پلتفرم بومی برق و الکترونیک گروه صنعتی ایران‌ خودرو سخن می گفت، افزود: تولید موتور یکی از گلوگاه های صنعت خودرو است و گروه صنعتی ایران خودرو با تولید موتور جدید EFP گام مثبت و ارزشمندی در جهت بهبود کیفیت محصولات خود برداشته است.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس متذکر شد: تولید موتور و طراحی پلتفرم نیازمند هزینه سنگینی است و شرط تامین این هزینه تولید در تیراژ بالاست و تولید مثلا چند صد هزار موتور اقتصادی نخواهد بود و باید تولید میلیونی موتور را شاهد باشیم تا امکان رقابت داشته باشد.

برای تماشای گزارش تصویری از آیین معرفی و تولید انبوه موتور جدید و پلتفرم بومی برق و الکترونیک گروه صنعتی ایران‌ خودرو کلیک کنید.

 

کد خبر 140591

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha