دولت به دنبال 3.217.500.000.000 تومان درآمد از محل واردات خودرو

پرشین خودرو: بر اساس لایحه بودجه ۹۶ که به مجلس ارائه شد، دولت قصد دارد عوارض واردات خودروهای سواری را افزایش دهد.

به گزارش «پرشین خودرو»، یکی از مواردی که به‌طور مستقیم بر افزایش قیمت خودروهای وارداتی اثر می‌گذارد، میزان عوارض و حقوق گمرکی است که از واردکنندگان دریافت می‌شود.


به گزارش «پرشین خودرو»، لایحه بودجه سال 1396 در حالی از سوی رئیس‌جمهوری به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد که مجموع حقوق ورودی گمرک از محل واردات خودرو به میزان سه هزار و 217 میلیارد و 500 میلیون تومان در نظر گرفته شده است.


بنابر لایحه بودجه سال 1395 درآمد گمرک از محل واردات خودرو، دو هزار و 92 میلیارد و 500 میلیون تومان بود که مقایسه رقم سال آینده با سال جاری نشان از افزایش یک‌هزار و 125 میلیارد تومانی درآمدهای دولت از این محل دارد.


از سوی دیگر، سال آینده عوارض واردات خودروهای سواری به میزان ۵ درصد قیمت روی کشتی افزایش خواهد یافت. مطابق این پیشنهاد عایدی دولت از این محل 260 میلیارد تومان پیش‌بینی شده است.


در لایحه بودجه سال 95 این رقم به‌میزان 220 میلیارد تومان به تصویب رسیده بود؛ درصورتی‌که رقم مدنظر برای سال آینده به تصویب مجلس برسد، دولت از این محل در مقایسه با سال جاری 40 میلیارد تومان افزایش درآمد خواهد داشت.


ولی ملکی عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس دهم، درباره درآمد دولت از بخش خودرو می‌گوید: ممکن است درباره بودجه و بحث عوارض گمرکی واردات خودروی خارجی، قطعات و تعرفه آن تغییراتی داده شود اما هنوز مورد بررسی قرار نگرفته است.


اما از دیگر سو، فرهاد احتشام ‌زاد رئیس انجمن واردکنندگان خودرو می ‌گوید: ما در بودجه سالانه، ردیف‌بودجه مشخصی داریم که محل درآمد دولت از واردات خودروست و امسال هم این رقم مشخص شده است. علاوه‌بر این ردیف دیگری را هم مشخص کرده‌اند که 5درصد هزینه خودروی روی کشتی است و این موضوع نیز در دست بررسی است.



رفتار دوگانه دولت در بحث واردات


رئیس انجمن واردکنندگان خودرو تاکید می‌کند: تعیین بودجه براساس درآمد از محل واردات و هم‌چنین درآمد از محل خودروهای نوشماره است که به‌عنوان درآمدهای دولت درنظر گرفته می‌شود. دولت متناسب با این درآمدها، مصارفی را در بودجه در نظر می‌گیرد و بودجه باید معنا و مصارفش با همدیگر برابر باشد.


این رقمی که گنجانده شده است بر مبنای روندی خوشبینانه‌تر از واردات امسال است که در دو حوزه می‌تواند خودش را نشان دهد. این موضوع می‌تواند براساس تعداد برابر یا افزایش تعرفه یا براساس محل افزایش میزان واردات باشد و می‌توانیم به این بودجه برسیم و این امر تحقق پیدا کند.



قانون کاهش تعرفه واردات عملی نشد


تحلیلی که احتشام‌زاد از محل درآمد بودجه در بحث واردات ارائه می‌دهد، به این صورت است: رفتار دولت در این مورد کاملا دوگانه است. به‌رغم این که در بودجه چنین موضوعی وجود دارد و پیش‌نویس دستورالعملی که در مرحله بررسی در هیات دولت است، نشان از این دارد که یکپارچگی در برنامه‌ای که دولت ارائه داده است، وجود ندارد.


همچنین تفاوت نگرشی که در وزارتخانه‌های مختلف وجود دارد، نشان‌دهنده آشفتگی در بودجه‌بندی است. طبیعتا لایحه بودجه‌ای که به مجلس ارائه شده، نشان‌دهنده این است که از محل افزایش واردات، محل درآمد دولت در نظر گرفته شود اما احتمال افزایش نرخ تعرفه هم وجود دارد. اگر‌چه براساس سیاست کلان کشور قرار بود سالانه نرخ تعرفه کاهش پیدا کند اما در دوسال گذشته هیچ کاهشی نیافته است. این موضوع برخلاف استراتژی صنعت خودرو در جهت پیوستن به سازمان تجارت جهانی است.



درآمد دولت از محل اخذ عوارض شماره‌گذاری خودروهای وارداتی


یکی دیگر از ردیف‌های بودجه‌ای که همواره در لایحه بودجه دولت از محل واردات خودرو در نظر گرفته می‌شود، درآمد دولت از محل اخذ عوارض شماره‌گذاری بر خودروهای وارداتی است که برای اولین‌بار شماره‌گذاری می‌شوند.


این رقم که متناسب با میزان آلایندگی و ارزش گمرکی خودروها تعیین می‌شود، در لایحه بودجه سال آینده به میزان 600 میلیارد تومان پیش‌بینی شده است.


دولت در لایحه سال 1395 نیز همین عدد را ارائه داده بود که به تصویب مجلس شورای اسلامی نیز رسید. به‌رغم آنکه بررسی ارقام موجود در لایحه بودجه سال‌ 1396 پیش‌بینی‌هایی است که دولت در نظر گرفته و ممکن است با تغییراتی از سوی مجلس مواجه شود اما ارقام موجود در جداول لایحه بودجه نشان از افزایش درآمدهای دولت از محل واردات خودرو دارد.

 

 

 

برای دریافت آخرین اخبار از طریق "تلگرام" به کانال اختصاصی «پرشین خودرو»telegram.me/persiankhodro بپیوندید.

منبع دنیای خودرو

کد خبر 63918

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha