به گزارش پرشین خودرو به نقل از میزان، یزدانی در نشست خبری صبح امروز بیان کرد: یکی از مهمترین بحث این روزها آلودگی هوا و تاکید بر قطارهای حومهای است که به الویت اول راه آهن تبدیل شده و با وجود تعدد خودروهای فرسوده در کلان شهرها موضوع استفاده از این قطارها اهمیت پیدا کرده است.
وی در ادامه افزود:با تلاش های صورت گرفته مسیرهای تهران پرند، تهران گرمسار، تهران قزوین با پیشرفت مناسبی مواجه بوده و امیدواریم مسیر تهران هشتگرد را در سال جاری به اتمام برسانیم که هدفگذاری آن برای مرداد ٩٨ است.
معاون فنی و زیر بنایی راه آهن گفت: مسیر هشتگرد تا پیشوا امسال راه اندازی شده و قرار است تا خط تهران گرمسار نیز راه اندازی شود و مسیر عمدتا از لحاظ ساخت در حال اتمام است و تعدادی معارض شخصی در این مسیر وجود دارد که در حال رفع آن هستیم.
یزدانی گفت: مسیر تهران گرمسار ١١٥ کیلومتر و مجموع کل قطارهای حومهای ٦٠٠ کیلومتر است که امسال ٣٠٠ کیلومتر مسیر قطار حومهای در تهران به بهره برداری میرسد که اگر منابع تامین شود تا ٥٠٠ کیلومتر میرسد و ٩٠٠ میلیارد تومان هزینه تامین مالی زیر بنایی قطارهای حومهای در تهران است. حجم مسافر جابجا شده در این مسیر متفاوت ارزیابی شده است.
معاون فنی و زیر بنایی راه آهن تصریح کرد: راه اهن مراغه خوشبختانه به اتمام رسیده و طی هفته جاری به بهره برداری میرسد، این خط به بهترین نحو ساخته شده و مسیر با سرعت ١٦٠ کیلومتر تعبیه شده و مسافران با تردد قطار خط جا می افتد مسیر ١٥٣ کیلومتر است که ٥٣ کیلومتر قبلا ساخته شده و ١٠٠ کیلومتر نیز توسط راه آهن به اتمام رسیده است.
یزدانی گفت: ٥٠٠ کیلومتر نیاز به خطوط راه اهن برای جابجایی بار داریم که ٢٥٠ کیلومتر ساخته شده و ٢٥٠ کیلومتر خط ما را به ٢١ میلیون تن بار میرساند و تمامی مسیرهای ساخته شده به خطوط فرعی متصل میشوند.
وی اظهار کرد:راه اندازی راه اهن رشت قزوین در دست است و این مسیر به علت فضای بسیار عالی برای جابحایی بار از اهمیت بالایی برخوردار است.
معاون فنی و زیر بنایی راه اهن عنوان کرد: راه اهن سر بندر -خرمشهر پروژه بعدی راه اهن است که با توجه به متصل شدن راه اهن ایران به عراق اهمیت بالایی دارد که هزینه ساخت این راه آهن بر عهده ایران است و تنها هزینه ساخت پل بصره در این مسیر ٢٢٠ میلیارد تومان است، میزان جابجایی بار و مسافر در این مسیر هنوز مشخص نیست که مطمئنا بار از سوریه در این مسیر جابجا میشود.
یزدانی بیان کرد: خط دوم بافق-مشهد و برقی سازی سرخس-بندر عباس در حال برنامه ریزی برای دو خطه شدن است، حجم بار از تربت حیدریه تا بافق حجم جابجایی بار بالایی را دارد و این مسیرها باید از طریق فایناس خارحی ساخته میشود، فایناس این خط از روسیه گرفته شده و هزینه برای خط دوم کیلومتری ٥ هزار میلیارد تومان است.
وی افزود:پروژه رشت-استارا برای انتقال بار از کشورهای غرب دریای کاسپین از اهمیت بالایی برخوردار است و اذربایجان و روس تمایل به سرمایه گذاری دارند و با توجه به فضای سبز و بکر این منطقه به دنبال راهکار جدید برای ساخت پل و استفاده از ساحل بدون معارض هستیم و در تلاش هستیم در این مسیر ٣٠ کیلومتر پل و ٣٠ کیلومتر خاکی بسازیم و کلنگ احداث ان از ابتدای سال اینده زده خواهد شد.
معاون فنی و زیر بنایی راه اهن تصریح کرد: پروژه اصفهان- اهواز حدود ٥٤ کیلومتر است و براورد هزینه دو خط دیزلی این مسیر ٥ میلیارد یورو است.
یزدانی گفت: مسیر دو خط بافق-زرین شهر از پیشرفت بسیار خوبی برخوردار بوده که از مسیر ٦٢٠ کیلومتری ٣٠٠ کیلومتر مورد بهره برداری قرار گرفته و مابقی در ماههای ساخته خواهد شد.
نظر شما