تاثیر هیجانات سیاسی در بازار خودرو تا کجا ادامه دارد؟

در طول ماه های اخیر مسائل روانی مختلف چون آمدن دولت جدید امریکا و شایعه واردات دوباره خودرو تاثیر کاهشی روی بازار داشته است که اولی به زمان نیاز دارد و بحث واردات نیز هنوز قطعی نیست.

به گزارش پرشین خودرو، پس از انتخابات آمریکا و روشن شدن نتیجه آن، بازار خودرو کشور تحت تاثیر این اخبار سیاسی و احساسی با کاهش قیمت در بازار روبرو شد و عده ای منتظر کاهش بیشتر قیمت ها هستند اما مهم این است که هیچ واقعیتی تغییر نکرده و تحریم ها و مشکلات آن کماکان پابرجاست و این کاهش قیمت های ذهنی و احساسی معمولا عمر کمی دارد و خیلی زود بازار بر اساس واقعیتها به شرایط خود بازخواهد گشت.

قیمت خودروهای وارداتی موجود در چند سال گذشته به طور غیر منطقی و حتی بیشتر از رشد دلار بالا رفت و سودجویان توانستند منافعی عظیم را از بازار کسب کنند چراکه واردات خودرو از سال 2018 ممنوع است و در این ممنوعیت دلالان قیمت های غیر منطقی را روی خودروهای موجود وضع کردند.

حال کاهش 20 درصدی قیمت وارداتی ها عملا به معنی ارزانی نیست چرا که قیمتهای قبلی بی پشتوانه و غیر عقلانی بوده است. در مورد خودروهای داخلی نیز تنها قیمت بازار تا حدود 15 درصد کاهش داشته که ملاک آن بحث عرضه و تقاضا بوده و قیمت های شرکتی نه تنها کاهش نداشته بلکه خودروسازان همچنان معتقدند که با قیمت فعلی در حال ثبت ضرر و زیان هستند.

 

بازار خودرو



این کاهش قیمتها را در بازار می توان از جنبه دیگر نیز بررسی کرد، ابتدا باید اذعان داشت که هیچ یک از پارامترها نظیر نرخ ارز ( به صورت قابل توجه کاهش نداشته و روند نوسانی را دارد)، کاهش تحریم ها و حل بخشی از اختلافات سیاسی ( مساله هسته ای ) و همچنین میزان عرضه خودرو و افزایش آن در بازار نسبت به قبل از انتخابات تغییری نکرده و تنها یک اتفاق احساسی و روانی قیمت هایی را که قبل از انتخابات بسیار بالا برده بود را کمی پائین آورده است.

دست کم همه می دانیم که تا پایان امسال اتفاق خاصی نخواهد افتاد و قطعا حل و فصل مسائل سیاسی بین دولت ها به زمان نیاز دارد و تا به دست آمدن توافقی جامع هیچ واقعیتی تغییر نمی کند.

در طول این مدت ممکن است عمل ها و عکس العمل های گوناگون بازهم بر قیمت دلار تاثیر بگذارد و قطعا بازار واکنش افزایشی نشان دهد.

در طول ماه های اخیر مسائل روانی مختلف چون آمدن دولت جدید آمریکا و شایعه واردات مجدد خودرو تاثیری کاهشی بر روی بازار داشته که اولی به زمان نیاز دارد و بحث واردات هنوز قطعی نیست.

کمبود مواد اولیه و قطعات، مشکلات نقل و انتقال مالی و کالا ( تحت تاثیر تحریم ها که همچنان باقی است ) و افزایش هزینه های تحمیلی در پی تحریم و کاهش ظرفیت تولید، همگی پارامترهایی است که تا پایان سال به همین منوال خواهد بود.

از سوی دیگر با نزدیک شدن به بازار شب عید و افزایش سنتی تقاضا در این ماه ها، عرضه و موجودی خودرو در بازار محدود است و این خود باز هم بر روی روند قیمت ها تاثیرگذار است که احتمالا بر روند کاهشی تاثیر معکوس می گذارد.
 

یادداشت از بابک صدرایی کارشناس بازار خودرو

کد خبر 128881

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha