فوم خودرو و خودروسازی؛ تولیدکننده فوم سلول بسته

فوم خودرو و خودروسازی یکی از مهم‌ترین موادی است که در صنعت خودروسازی کاربرد بسیاری دارد. صندلی ماشین، کفپوش خودرو، پانل ابزار، پشتی سر، پانل‌های درب، محافظ آب، واشر، عایق صوتی و همچنین فیلترهای تهویه، همگی از فوم ساخته شده‌اند.

به گزارش پرشین خودرو، امروزه با توسعه و پیشرفت در صنعت ماشین، استفاده از فوم خودرو و خودروسازی که دارای کیفیت و استاندارد جهانی باشد، مورد توجه بسیاری از خودروسازان قرار گرفته است. فوم سرد که در سال‌های اخیر از کشورهای دیگر به کشور ایران وارد می‌شدند و از کیفیت بالاتری برخوردار بودند، به‌دلیل وجود تحریم‌ها، این‌ روزها تنها از کشور چین وارد می‌شود.

از آنجایی که معمولا موارد درجه 4 چین که از کیفیت مناسبی برخوردار نیستند، به کشور ارسال می‌شوند، تولید این محصول با کیفیت بالا از اهمیت بالایی برخوردار است.

فوم خودرو و خودروسازی؛ تولیدکننده فوم سلول بسته

انواع فوم خودرو و خودروسازی

فوم‌ قطعات خودرویی از انواع مختلفی ساخته شده که هریک دارای خواص خاصی هستند و در موارد خاصی مورد استفاده قرار می‌گیرند. موادی که در ساخت فوم استفاده می‌شوند، نوعی محصول سلولی هستند که ساختار آنها روی عملکرد محصول و کاربرد نهایی آن نقش بسزایی دارد. محصولات فومی در صنایع خودرویی از انواع مختلفی تشکیل شده‌اند که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم.

فوم سلول باز

فوم‌های سلول باز معمولا از جنس پلی‌یوتان هستند که با نام فوم فلکسیبل نیز شناخته می‌شوند. فوم‌های فلکسیبل به فوم‌های گفته می‌شود که نرم و منعطف هستند و در عین‌حال از مقاومت خوبی نیز برخوردارند. فوم پلی‌یورتان یکی از پرکاربردترین فوم‌های سلول باز در صنعت خودروسازی بوده که از مواد پلیمری خاصی تهیه شده است.

معمولا فوم‌های سلول باز در مقایسه با فوم‌های سلول بسته دارای وزن سبک‌تر و چگالی کمتری هستند. این فوم‌ها ظاهری نرم، بالشتکی و اسفنج‌مانند دارند. فوم‌های نرم پلی‌یورتان به 2 روش گرم و سرد تولید می‌شود.

  • فوم سرد

در مراحل تولید فوم‌های سرد، از دمای پایین استفاده می‌شود. دمای پایین باعث شکل‌گیری بیشتر و بزرگ‌ترشدن مولکول‌های فوم می‌شود. ساختار سلول‌های درون ماتریس پلی‌یورتان در این نوع فوم‌ها باز هستند و به‌گونه‌ای در کنار هم قرار می‌گیرند که با هم در ارتباط باشند. همین امر باعث می‌شود تا به‌هنگام اعمال فشار روی این فوم، هوای موجود درون سلول‌ها جابه‌جا شود.

 این جابه‌جایی هوا باعث انعطاف‌پذیری و نرمی فوم پلی‌یورتان خواهد شد. پس از اینکه فشار از روی فوم برداشته شد، هوا دوباره از طریق مجاری باز سلولی به‌درون فوم برمی‌گردد و فوم به حالت اولیه خود در می‌آید.

  • فوم گرم

امروزه تولید فوم گرم به‌ مقدار قابل توجهی کاهش پیدا کرده است. این نوع فوم به‌دلیل سرعت واکنش پایین، نیاز به حرارت‌دهی مواد اولیه در حین تولید و همچنین حضور ماده سمی تولوئن در آن و به‌خطر افتادن سلامت پرسنل کمتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

خاصیت بارز فوم گرم، سفت‌بودن آن است. این خاصیت به‌مرور زمان کاهش پیدا می‌کند و باعث می‌شود فوم نرم‌تر شود. بنابراین، خاصیت ارتجاعی فوم گرم نیز به مرور کاهش پیدا می‌کند و پس از چند سال کیفیت آن افت می‌کند.

کاربرد فوم سلول باز

همانطور که اشاره شد، فوم سلول باز در موارد گوناگونی کاربرد دارد. از جمله کاربردهای این نوع از فوم می‌توان به صندلی‌های خودرو، تریم خودروها، فیلترها و عایق صوتی آن اشاره کرد.

فوم سلول بسته

فوم سلول بسته در واقع ماده لاستیکی و پلاستیکی قوی و در عین حال انعطاف‌پذیر است که منافذ و سلول‌های داخلی دارد. سلول‌های داخلی فوم سلول‌ بسته به یکدیگر نزدیک بوده اما به یکدیگر متصل نیستند. فوم‌های سلول بسته استفاده بیشتری در صنایعی مانند صنعت خودروسازی دارند.

فوم دور چراغ ماشین، فوم عایق صدای ماشین، فوم جذب رطوبت ماشین و فوم جذب صدای موتور از موارد استفاده این فوم در خودروسازی هستند.

موادی در تولید فوم سلول بسته استفاده می‌شوند شامل EVA، پلی‌اتیلن، پلی‌استایرن، لاستیک و پلی‌پروپیلن هستند که در گاز به دام افتاده در این نوع فوم باعث افزایش قابلیت عایق‌بندی آن می‌شود. از طرفی چگالی متوسط این نوع فوم‌ها این امکان را به حباب‌های گاز می‌دهند که در جای خود قفل شوند. فوم بسته مقاومت خوبی در برابر بخار و آب دارد.

انواع فوم سلول بسته

  • لاستیک اسفنجی نئوپرین
  • لاستیک اسفنجی EPDM
  • فوم PVC یا وینیل
  • لاستیک اسفنجی PVC، نیتریل یا NBR
  • فوم پلی‌اتیلن
  • EVA

کاربرد فوم سلول بسته

فوم سلول بسته دارای کاربردهای مختلف در قسمت‌های مختلف خودرو است. از جمله کاربردهای این نوع فوم می‌توان به واشرها و گستکت‌ها، پرکننده اتصالات و همچنین عایق حرارتی خودرو اشاره کرد.

فوم خودرو و خودروسازی؛ تولیدکننده فوم سلول بسته

ویژگی‌های فوم خودرو و خودروسازی

فوم ماشین باید دارای ویژگی‌های خاصی باشد تا بتواند کیفیت و استاندارد لازم جهت استفاده در ماشین‌ها را داشته باشد. در ادامه به برخی از ویژگی‌های فوم خودرو اشاره می‌کنیم.

  • مقاومت لازم در برابر ضربه
  • دارا بودن تمامی استانداردهای لازم
  • مقاومت کافی در برابر آب‌وهوا
  • توانایی ممانعت از ورود صدای قطعات به درون خودرو
  • تهیه‌شده از مواد اولیه باکیفیت
  • فاقد مواد مضر و آسیب‌زا به سلامت

کاربرد فوم خودرو و خودروسازی

از فوم خودرو برای ساخت قسمت‌های مختلف ماشین استفاده می‌شود. در ادامه به برخی از کاربردهای فوم در صنایع خودروسازی اشاره خواهد شد.

  • در قسمت درب خودرو
  • در قسمت داشبورد خودرو
  • استفاده به‌عنوان ضربه‌گیر
  • استفاده جهت کاهش لرزش
  • چراغ خودرو
  • فیلتر روغن و فیلتر هوای خودرو
  • استفاده به‌عنوان ضربه‌گیر درب ماشین
  • کاربرد به‌عنوان گردگیر

تولیدکننده فوم خودرویی

مجموعه فومیران www.foamiran.com یکی از تولیدکنندگان فوم خودرو و خودرو سازی بوده که فعالیت خود را از سال 1381 در زمینه فوم و محصولات فومی آغاز کرده است. فوم برای ایران خودرو و فوم برای سایپا از جمله فوم‌هایی خودرویی هستند که در سال‌های اخیر به‌دلیل اعمال تحریم‌هایی علیه کشور ایران، تهیه نوع باکیفیت آن با مشکل مواجه شده است.

مجموعه موفیران یکی از تولیدکنندگان فوم خودرویی در ایران است که محصولات خود را مطابق با استانداردهای جهانی ساخته و به‌دست مشتریان می‌رساند. سفارشی سازی فوم خودرو از جمله مواردی است که می‌توانید با خیال راحت آن را به این مجموعه بسپارید.

جمع‌بندی

فوم خودرو و خودروسازی از مهم‌ترین محصولاتی هستند که در روند تولید و ساخت ماشین مورد استفاده قرار می‌گیرند. امروزه با توجه به تحریم‌ها، تنها فوم‌های درجه 4 از چین وارد کشور می‌شوند که دارای کیفیت مناسب جهت استفاده در شرکت‌های خودروسازی نیستند.

فومیران یکی از تولیدکنندگان فوم خودرویی در ایران است که با سابقه درخشان خود در زمینه تولید انواع فوم‌های باز و بسته، توانسته است رضایت مشتریان خود را به‌دست آورد. یکی از ویژگی‌های این مجموعه، سفارشی سازی فوم خودرویی است و می‌تواند تمامی ایده‌های نو در این زمینه را از سوی مصرف‌کنندگان و صاحبان صنایع پذیرا باشد.

کد خبر 143105

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha