
پرشین خودرو: محققان موسسه فرانهوفر آلمان، ریکشا (سه چرخه) پیلسوختی ساختهاند که از پیلسوختی 250 واتی بهره میگیرد و میتواند با یک بار سوختگیری، مسافتی در حدود 200 کیلومتر را بپیماید.
به گزارش «پرشی خودرو» به نقل از ایسنا، محققان آلمانی هماکنون در حال بهرهبرداری نمایشی از ریکشاهای پیلسوختی در خیابانهای درسدن و فرایبورگ هستند. این ریکشاها از پیلسوختی 250 واتی و مخزن هیدروژنی که پشت صندلی جاسازی شده است، بهره میگیرند.
برای ساخت این ریکشاها پنج محقق از بخش سامانههای انرژی خورشیدی مؤسسه فرانهوفر در شهر درسدن، حدود یکسال برای تطبیق پیلسوختی با ریکشا، جانمایی مخزن هیدروژن و توسعه سامانه کنترل الکترونیک تلاش کردهاند.
ریکشای هیدروژنی (Hydrogenia) در چند دقیقه شارژ میشود و برد آن به 200 کیلومتر میرسد. این میزان برد برای یک روز کامل ریکشاهایی که مسافر جابهجا میکنند، کافی است. البته این ریکشاها به عنوان مدل اولیه برای تولید انبوه ساخته نشدهاند، بلکه هدف از تولید آنها، نمایش مفهوم قابلیت استفاده از انرژی پاک پیلسوختی در خودروهای کوچک است.
یکی از چالشهای پیش روی ساخت این ریکشا، توسعه مخزنی کوچک با استحکام مورد نیاز، عنوان شده است. با توجه به اینکه حجم قابل استفاده در پشت صندلی ریکشاها، برای جانمایی یک مخزن هیدروژن فشرده به اندازه کافی بزرگ نبود، محققان از مخزن هیدرید فلزی، برای این کار استفاده کردند. این مخزن از گلولههای ساخته شده از تکههای پرسشده فلزی، پر شده است و هیدروژن در فشار 20 بار، در این مخزن ذخیره میشود.
کسب حمایتهای مالی برای تجاریسازی این محصول، مستلزم دسترسی به جایگاههای سوختگیری هیدروژن است. در حال حاضر در شهرهایی نظیر برلین، مونیخ و فرانکفورت، 15 جایگاه سوختگیری هیدروژن وجود دارد ولی در مناطق دیگر، هنوز دسترسی به هیدروژن امکانپذیر نشده است.
از سال 2002 میلادی تاکنون تعدادی از شرکتهای آلمانی با حمایت و برنامهریزی سازمانهای دولتی در قالب برنامه «همکاری در زمینه انرژیهای پاک» بر روی توسعه زیرساختهای توزیع هیدروژن فعالیت کردهاند و قرار است تعداد جایگاهها از 15 به 50 برسد.
کد خبر 15625
نظر شما