کد خبر 121581
۱۶ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۱:۴۲
مشخصات فنی هیدروژنی ب ام و منتشر شد

پرشین خودرو: ب ام و به همكاری مشترك تویوتا، نسل بعدی فناوری قوای محركه هیدروژنی را معرفی كرد. مشخصات فنی هیدروژنی ب ام اول بار در اتوبلاگ منتشر شد.

به گزارش پرشین خودرو، با این كه خودروهای هیدروژنی را نسل بعد از خودروهای برقی می شناسند، با این حال خودروسازان آوان گارد، بخشی از تحقیق و توسعه خود را صرف فناوری های آینده گرا می كنند. حالا هم ب ام و اطلاعات فناوری هیدروژنی خود را در حد مشخصات فنی منتشر كرده است.


فناوری هیدروژنی حاصل از همكاری مشترك تویوتا و ب ام و، شامل سیستمی است كه یك جفت باك با گنجایش 13.2 پوند هیدروژن و با فشار 700 بار در آن به كار رفته و پیل سوختی آن نسل پنجم موتورهای برقی است كه خودروهایی مثل i4 و نسل بعدی iNext را به حركت در خواهد آورد. پیل سوختی از هیدروژن و اكسیژن برای تولید برق بهره می گیرد و بالاترین توانی كه تاكنون موفق به ارائه شده اند 374 اسب بخار است اما به طور عادی فقط 170 اسب بخار زیر پای راننده است. فقط زمانی كه لازم باشد، برای مثال در مسیرهای سربالایی و در مواقع لزوم تمام توان به كار گرفته می شود.

مهمترین ویژگی این فناوری نسبت به خودروهای برقی كنونی، زمان شارژ مجدد باك این خودروها است كه فقط 3 تا 4 دقیقه طول می كشد.

در بین مشخصات فنی اعلام شده، جای مهمترین اطلاعات خالی است و آن میزان پیمایش این خودروها به ازای هر بار شارژ باك این خودروها است.

 

ب ام و



از مزیت های دیگر این فناوری این است كه مثل باتری های لتیوم-آیون، حساس به دمای شدید نیست.

شاید مهمترین ویژگی این فناوری این است كه از اگزوز این خودروها فقط بخار آب منتشر می شود و می توان گفت كه خودروهای پیل سوختی یا خودروهای هیدروژنی، آلایندگی صفر دارند.

برای همه گیر شدن این فناوری نویدبخش، نیاز به رفع چند مانع بزرگ است. مانع اول مقیاس اقتصادی است، یعنی باید به تعدادی از این خودرو تولید شود كه اصلا تولید آن توجیه پیدا كند و امكان ارائه با قیمت رقابتی وجود داشته باشد. مانع بزرگ دوم، وجود جایگاه های سوخت به فواصل مناسب برای رانندگان است كه دغدغه ماندن در راه نداشته باشند.

چون ب ام و در صنعت خودروهای سنگین سرمایه گذاری نكرده است، ارائه تعدادی خودروی هیدروژنی را تا سال 2022 در دستور كار خود دارد و قرار است این خودروها در شرایط واقعی زندگی مورد آزمایش قرار گیرند. بعد از انجام این آزمایش ها نواقص این فناوری به تدریج قبل از فراگیر شدن این فناوری رفع خواهد شد. قرار بود اواخر 2020 اولین مدل های هیدروژنی ب ام و عرضه شوند اما حالا با شرایطی كه حاكم شده، به احتمال زیاد زمان بندی هم دچار تغییر خواهد شد.

تحلیل گران صنعت می گویند انتظار نداشته باشید تا سال 2029، در نمایشگاه های ب ام و، بتوانید خودروی هیدروژنی aZ4 با باك هیدروژن و موتور برقی ببینید. آن بخش از مشخصات فنی كه هنوز اعلام نشده اند، نهایی نشده اند.

به احتمال زیاد اولین خودرویی كه در ب ام و هیدروژنی می شود، یك خودروی اس یو وی [شاسی بلند] خواهد بود.

فناوری پیل سوختی و خودروهای هیدروژنی، ستون چهارم در سبد محصولات قوای محركه خودروسازان در دراز مدت خواند بود.

كلاس فروهلیخ، مدیر توسعه ب ام و در بیانیه ای گفته است كه خانواده محبوب X در ب ام و كاندید مناسبی برای هیدروژنی شدن است. وی در همین بیانیه هم گفته است كه خودروهای هیدروژنی تا زمانی طولانی با خودروهای هیبریدی، بنزینی و گازوئیلی زندگی همزمان خواهند داشت چون هیچ فناوری ای نمی تواند به یك باره جای فناوری های گذشته را بگیرد.

منبع: سایپا

کد خبر 121581

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha