پرشین خودرو: مدیر مرکز مدیریت راهها با اشاره به اینکه هماکنون اطلاعات میزان تردد خودرو در 880 محور به صورت آنلاین به مرکز مدیریت راهها ارسال میشود، گفت: ترددشمارها خودروهای عبوری را در 5 کلاس تعریف شده شناسایی میکنند.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از فارس، عباس محمودآبادی با اشاره به برنامهریزی سازمان راهداری برای افزایش تردد شمارها در سطح جادههای کشور، تصریح کرد: با افزایش تردد وسایل نقلیه و همچنین نیاز به دادههایی قابل پردازش جهت بررسی عبور و مرور وسایل نقلیه، سامانههای تردد شمار طراحی شده است.
وی اضافه کرد: از آنجا که جهت مدیریت راهها و طراحیهای جدید جادهای نیاز به داشتن اطلاعاتی از جمله میزان خودروهای عبوری از یک مسیر، سرعت وسایل نقلیه و از این قبیل است، نیاز به این سامانه هر چه بیشتر احساس میشود.
مدیر مرکز مدیریت راهها یادآور شد: این سامانه اطلاعاتی نظیر تعداد خودروهای عبوری، میانگین بیشترین و کمترین سرعت وسایل نقلیه، فواصل میان خودروها و در حالتهای خاص، دستهبندی وسایل نقلیه به کلاسهای مختلف را به کاربر ارائه میدهد.
محمودآبادی خاطرنشان کرد: اصول کار دستگاههای تردد شمار به این صورت است که حلقههای مغناطیسی در جاده تعبیه و با استفاده از تغییر خواص مغناطیسی این حلقهها، اطلاعات به پردازنده منتقل میشود.
مدیر مرکز مدیریت راهها جمع آوری اطلاعات مربوط به وسایل نقلیه بصورت یکپارچه، ارسال این اطلاعات به واحدهای کنترل ترافیک و جمع آوری دادهها برای طراحیهای جادهای را از فواید و مزایای این سامانه عنوان کرد.
ثبت میزان تردد در 880 محور به صورت آنلاین
مدیر مرکز مدیریت راهها با اشاره به توسعه تجهیزات نوین جادهای، ادامه داد: سامانههای ترددشمار آنلاین هماکنون در سطح جادههای کشور نصب شده است؛ این سامانهها تمامی اطلاعات سفر وسایل نقلیهای که در جادهها طی طریق میکنند را به صورت آنلاین و لحظه به لحظه به مرکز مدیریت راهها ارائه میدهد.
محمودآبادی با بیان اینکه دستگاههای ترددشمار به دو شکل مورد بهرهبرداری قرار میگیرند، گفت: تقریباً تمامی این دستگاهها به صورت آنلاین عمل میکنند یعنی از محلی که دستگاه نصب شده است و وسیله نقلیه با 5 کلاس تعریفشده عبور میکند، شناسایی صورت گرفته و هر 15 دقیقه یکبار وضعیت تردد در جادهها به سرور مرکزی ارسال و ثبت میشود.
محمودآبادی اضافه کرد: با احتساب در نظر گرفتن محورهای رفت و برگشت، تردد در حدود 880 محور رفت و برگشت به صورت لحظهای ثبت میشود.
مدیر مرکز مدیریت راهها خاطر نشان کرد: در سال جاری 80 دستگاه ترددشمار به دستگاههای قبلی اضافه شده است که با در نظر گرفتن 800 ترددشمار قبلی، در حال حاضر 880 ترددشمار در محور مواصلاتی کشور فعال است.
محمود آبادی خاطرنشان کرد: این 80 دستگاه ترددشمار از نوروز امسال تا ماه جاری اضافه شده است.
ترددشمارهای دفنی و رادیویی
مدیر مرکز مدیریت راهها با بیان اینکه ترددشمارهای حالتهای مختلف دارند، توضیح داد: یکسری از آنها رادیویی هستند یعنی از طریق ارسال امواج، ترددشماری انجام میگیرد؛ یکسری از ترددشمارها دفنی هستند یعنی در کف جادهها نصب شدهاند.
محمودآبادی ادامه داد: تشخیص نوع خودروی عبوری از جاده توسط ترددشمارها بر اساس میزان فاصله دو محور و چرخهای جلو و عقب به همراه طول وسیله نقلیه است که در 5 کلاس برای ترددشمارها تعریف شده است.
مدیر مرکز مدیریت راهها با بیان اینکه تردد شمارها دو خط عبور را در جادهها تحت پوشش قرار میدهند، گفت: در هر خط عبور دو لوپ وجود دارد تا تعیین سنجش سرعت وسیله نقلیه صورت گیرد بدین ترتیب که سرعت وسایل نقلیه عبوری را از فاصله این دو نقطه کوتاه، خواهیم داشت.
آگاهی از میزان ترافیک جادهها از طریق اطلاعات ترددشمارها
محمودآبادی تصریح کرد: تردد شمارها تکمیلکننده سیستم نظارت تصویری هستند بدین ترتیب که در زمانی که در مقطعی از مسیر حجم ترافیک افزایش و به دنبال آن سرعت حرکت وسیله نقلیه کاهش مییابد، سریعاً مشخص میشود که ترافیک در آن قطعه مسیر در حال افزایش است که این اطلاعرسانی از طریق تابلوی پیام متغیر VMS، پایگاه اطلاعرسانی مرکز مدیریت راهها و رسانهها انجام میشود.
مدیر مرکز مدیریت راهها ادامه داد: بخشی دیگر از اطلاعات دستگاههای ترددشمار عمومی است یعنی مردم میتوانند به مراجعه به پایگاه اطلاعرسانی WWW.IRAN141.IR محور مورد نظر خود را انتخاب کنند تا مشخص میشود ترافیک محور مذکور در چه وضعیتی قرار دارد؛ این مورد قدرت انتخاب مسیر به راننده میدهد.
بکارگیری ترددشمارها در بهینهسازی محورهای مواصلاتی
محمودآبادی با بیان اینکه در بخش بهرهبرداریهای کلان هم ترددشمارها موثر هستند، اظهار داشت: شرکتهای مشاوره و ادارات کل راه و شهرسازی که قصد دارند راههای جدیدی برای مطالعه بسازند، معمولاً اطلاعاتی را از مرکز مدیریت راهها دریافت و وضعیت ترافیکی محوری را طی 24 ساعت بررسی میکنند؛ ساعت اوج تردد در آن محور را طی چند ماه مورد بررسی قرار میدهند و سپس تشخیص میدهند که آن مسیر قابلیت ارتقاء به بزرگراه را دارد یا خیر و یا اگر خواستند عملیات کارگاهی انجام دهند سرعت تردد وسایل نقلیه در آن محورها را میسنجند که شرایط کارگاهی را با سرعت تعیین شده طراحی کنند، طی این اطلاعات کارگاه تجهیز میشود و این بخش اطلاعات برای برنامهریزی به کار میرود.
کد خبر 13752
نظر شما