هشدار مدیرعامل سایپا درباره پژوهش در صنعت خودرو

کد مطلب 149218
۴ دی ۱۴۰۴ - ۱۷:۰۰
هشدار مدیرعامل سایپا درباره پژوهش در صنعت خودرو

مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا با انتقاد از سهم کمتر از یک درصدی تحقیق و توسعه در صنعت خودرو تأکید کرد بدون اصلاح ریشه‌های اقتصادی، جهش پژوهشی ممکن نیست.

به گزارش پرشین خودرو، علی شیخ‌زاده، با تأکید بر نقش بنیادین پژوهش در بقای سازمان‌ها گفت: تا زمانی که ریشه‌های اقتصادی بنگاه‌ها اصلاح نشود و امکان ثروت‌آفرینی پایدار فراهم نگردد، انتظار جهش معنادار در حوزه تحقیق و توسعه، انتظاری غیرواقع‌بینانه خواهد بود.

مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا که در مراسم گرامیداشت هفته پژوهش با حضور پژوهشگران، مدیران ارشد گروه سایپا و دانشجویان بورسیه شاغل در این گروه سخن می گفت، با اشاره به جایگاه تاریخی پژوهش اظهار کرد: پژوهش موضوعی محدود به امروز و فردا نیست؛ از ابتدای شکل‌گیری صنایع، هر جا نیاز واقعی وجود داشته، پژوهش و نوآوری نیز شکل گرفته است.

وی افزود: پژوهش فراتر از یک فعالیت سازمانی است و در زندگی فردی، حوزه اجتماعی و فرآیند ثروت‌آفرینی نقش تعیین‌کننده دارد. نقطه آغاز پژوهش، تردید و نگاه نقادانه به مسائل است.

اداره سازمان‌های بزرگ بدون پژوهش ممکن نیست

مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا با اشاره به ابعاد اجتماعی پژوهش تصریح کرد: در حوزه اجتماعی نیز اگر تحقیق و پژوهش به‌درستی انجام نشود، حتی اداره مجموعه‌های بزرگی با ده‌ها هزار نیروی انسانی امکان‌پذیر نخواهد بود و نمی‌توان هم‌افزایی لازم را ایجاد کرد.

وی با اشاره به گستردگی گروه سایپا گفت: ما در مجموعه‌ای با ده‌ها هزار نیروی انسانی فعالیت می‌کنیم و بدون پژوهش و تحقیقات درست، امکان ایجاد هماهنگی و هم‌افزایی در چنین مجموعه‌ای وجود ندارد.

پژوهش در جامعه مغفول مانده است

شیخ‌زاده با انتقاد از وضعیت فعلی پژوهش در کشور تصریح کرد: واقعیت این است که پژوهش در جامعه ما مغفول مانده است. اگرچه بودجه‌هایی در بخش‌های مختلف به پژوهش اختصاص یافته، اما بسیاری از آن‌ها از کارآمدی لازم برخوردار نبوده‌اند.

وی افزود: در موارد متعددی، بودجه‌های پژوهشی به‌صورت پراکنده هزینه شده‌اند، اما به دلیل نبود جهت‌گیری مبتنی بر نیازهای واقعی صنعت، اثربخشی مورد انتظار را نداشته‌اند.

مدیرعامل گروه سایپا تأکید کرد: اگر پژوهش‌ها هدفمند و منطبق با نیازهای واقعی جامعه صنعتی نباشند، پویایی لازم را نخواهند داشت و نمی‌توانند نقش موتور محرک توسعه را ایفا کنند.

ایجاد زیرساخت‌های پژوهشی در گروه سایپا

شیخ‌زاده با اشاره به اقدامات انجام‌شده در این گروه خودروسازی گفت: در مجموعه سایپا، یکی از پیشرفته‌ترین بخش‌های پژوهشی و تحقیق و توسعه در قالب مرکز تحقیقات و نوآوری و با ایجاد زیرساخت‌های لازم شکل گرفته است.

وی افزود: با اطمینان می‌توان گفت مرکز تحقیقات و نوآوری صنایع خودرو سایپا در بسیاری از حوزه‌ها حتی از مراکز مشابه در صنعت خودروی کشور جلوتر و سرآمدتر است؛ هرچند در نگاه کلان، تحقیق و توسعه‌ای در تراز و شأن صنعت خودروی کشور هنوز محقق نشده است.

سهم کمتر از یک درصدی تحقیق و توسعه در صنعت خودرو

مدیرعامل گروه خودروسازی سایپا با اشاره به وضعیت سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه صنعت خودرو اظهار کرد: در سال‌های گذشته، کمتر از یک درصد از فروش به تحقیق و توسعه اختصاص یافته است؛ در حالی که در استانداردهای جهانی، این سهم حداقل سه درصد است. حتی همین میزان محدود نیز در بسیاری از موارد هم‌راستا با نیازهای واقعی صنعت هزینه نشده است.

وی با بیان اینکه این موضوع نیازمند آسیب‌شناسی صادقانه است، افزود: بخشی از این مسئله به کم‌توجهی مدیران بازمی‌گردد، اما بخش مهم‌تر آن، نبود زیرساخت‌های اقتصادی لازم برای سرمایه‌گذاری بلندمدت و پایدار است.

شیخ‌زاده در پایان ابراز امیدواری کرد که فضای پژوهش در کشور و به‌ویژه در گروه خودروسازی سایپا، بیش از پیش تقویت شده و شاهد رشد و بالندگی آن باشیم.

کد مطلب 149218

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha