به گزارش پرشین خودرو، با امضای یک قرارداد بزرگ و سه جانبه که به امضای مقامات شرکتهای رنو، ایدرو و نگین پرتو ناصح رسید، ایران به پایگاه جدید تولید و صادرات محصولات رنو تبدیل خواهد شد. بر این مبنا رنو به کمک ایدرو و شرکت ایرانی نگین در افق سال 2024 به صورت مستقل سالانه تا 300 هزار دستگاه خودرو تولید میکنند در حالی که از اوائل سال 2018 خط تولید سه محصول جدید داستر، کوئید و سیمبل راهاندازی شده و به تدریج تیراژ تولید تا 150 هزار دستگاه افزایش خواهد یافت.
رنو که به جز خاک فرانسه در 17 کشور جهان خط تولید و کارخانه دارد، با این قرارداد جا پای خود را در ایران به عنوان تنها پایگاه تولید خود در منطقه خاورمیانه محکم کرده و برای نخستین بار پس از انقلاب 57 در ایران، توانسته قراردادی را به امضا رساند که در آن به صورت اختصاصی و بدون دخالت یک شرکت خودروسازی ایرانی حق دارد به تولید محصولات خود در ایران اقدام کند. این شرکت فرانسوی که از سال 1385 تا کنون بیش از 600 هزار دستگاه خودرو در ایران تولید کرده، اخیرا نیز با کمک همکار ایرانیاش نگینخودرو موفق شده سهم عمدهای از بازار اتومبیلهای وارداتی ایران به دست آورده و به بزرگترین برند وارداتی بازار ایران تبدیل شود.
در عین حال وزارت صنعت و سازمان ایدرو با عقد این قراداد توانستند هفتمین معاهده بزرگ چهار سال اخیر را پس از برجام در حوزه صنعت خودروسازی با طرفهای مشهور و معتبر اروپایی و آسیایی به امضا رسانند. اینجا ضمن پرداختن به جزئیات قرارداد جدید شرکت رنو با ایران، شش قرارداد دیگر این حوزه را بررسی میکنیم.
قرارداد رنو
ازینرو رنو پس از توافق اولیه با ایدرو، روز گذشته قرارداد جدیدی برای تولید سالانه 150 تا 300 هزار دستگاه خودرو در ایران امضا کرد. شرکای رنو را در این پروژه سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران یا ایدرو با سهمی 20 درصدی و شرکت نگین پرتو ناصح (مالک دو شرکت واردکننده نگین خودرو و ایرتویا) با سهمی 20 درصدی تشکیل میدهند و رنو نیز مالک 60 درصد از کل این سرمایهگذاری است. کل آورده دو شرکت رنو و ناصح برای سرمایهگذاری چیزی حدود 660 میلیون دلار است که باید صرف تجهیز خطوط تولید سه محصول جدید، تاسیس و بهروزرسانی بیش از 60 قطعهساز ایرانی در راستای توسعه زنجیره تامین رنو، گسترش شبکه جهانی فروش و خدمات پس از فروش رنو در سرتاسر کشور و نیز تاسیس تکنیکال سنتر یا مرکز تحقیق و توسعه رنو در ایران گردد.
در عین حال ایدرو نیز کارخانه بنرو که در ساوه قرار داشته و مالکیت آن متعلق به دولت است را بابت سهم خود به این معامله تزریق میکند تا به این ترتیب قراداد رنو چیزی نزدیک به یک میلیارد دلار ارزش پیدا کند. به موجب این قرارداد رنو چیزی نزدیک به 3 هزار نفر نیروی ایرانی را استخدام خواهد کرد در حالیکه بیش از 15هزار شغل غیرمستقیم نیز از قبل این قرارداد به کل جمعیت شاغلین کشور اضافه خواهد شد. در عین حال به گفته معظمی رییس هیئت عامل ایدرو، تولید گیربکس و شاسی خودرو نیز در این مشارکت سهجانبه پیشبینی شده و در مرحله اول، ساخت داخل این محصول 40 درصد و پس از یک سال و نیم به 60 درصد خواهد رسید
قراداد پژو
ایرانخودرو که روابط مالی و تاریخی گستردهای با شیر فرانسوی دارد، به محض نهایی شدن برجام طرح جدیدی را با شرکت پژو پیش برد که سال گذشته کلیت آن نهایی شد و در قالب شرکت ایکاپ هم اکنون در حال فعالیت است. بر این مبنا قرار است در یک سرمایهگذاری مشترک و 500 میلیون دلاری سه محصول 2008، 208 و 301 به عنوان محصولات جهانی پژو در کارخانه جدید ایکاپ تولید شده و با داخلیسازی 20 تا 40 درصد در آغاز، سالانه تا 25 درصد کل تولیدات به خارج از مرزهای ایران و بازارهای هدف صادر شود.
قرارداد سیتروئن
پدرخوانده سایپا مدتهاست قراداد خود را با این شرکت به امضا رسانده و با واریز مبلغی به حساب سایپا، مالک 50 درصد از سهام شرکت سایپای کاشان شده تا از طریق ایجاد یک پایگاه مدرن بین المللی سه محصول سیتروئن سی3، سی4 و سی کاکتوس را در ایران تولید کند و در افق 2019 سالانه تا 30 درصد کل تولیدات این کارخانه را به خارج از ایران صادر کند. بر اساس توافق دو شرکت قرار است 300 میلیون یورو در بخش تحقیقات و تولید طی 5 سال آینده سرمایه گذاری شود. تاسیس 150 دفتر فروش و خدمات پس از فروش؛ در کنار انتقال تکنولوژی و استفاده قابل توجه از توانایی های داخلی از جمله مفاد قرارداد است.
قرارداد مرسدس بنز
گرچه بنز از طریق ستارهایران که زیرمجموعه شرکت ایرانخودرو است مدتی درصدد افتتاح مجدد خط تولید مرسدس بنز ای کلاس بود اما این قرارداد فعلا نهایی نشده است. در عین حال شریک دور و دراز شرکت ایرانخودرو دیزل به محض امضای برجام به ایران آمد تا با امضای یک قراداد تاریخی، ایران را در مسیر تبدیل به یکی از بزرگ ترین تولیدکنندگان خودروهای تجاری در خاورمیانه یاری کند. قرار است به موجب این قرارداد پس از تجهیز خطوط تولید ایرانخودرو به ماشین آلات جدید مونتاژ، سه محصول مدرن اکتروس، آکسور و آتگو دوباره به خط تولید برگردند.
قراداد فولکسواگن
سختگیرترین شرکت خودروساز همین روباه آلمانی بود که پس از مدتها کش و قوس، بالاخره رضایت داد تا از طریق شرکت قدیمی ماموت پای به بازار بزرگ و روبه رشد ایران بگذارد. رویترز که نخستین بار خبر نهایی شدن قرارداد ماموت و فولکسواگن را منتشر کرد چیز زیادی از میزان سرمایهگذاری و نوع همکاری دو شرکت با هم نگفته اما آن گونه که قبلا منابع نزدیک به اتاق بازرگانی گفته بودند، قرار است در اطراف رباط کریم کارخانهای برای تولید سه محصول جتا، پولو و گلف توسط این دو شرکت تاسیس شود.
قرارداد اسکانیا
ماموت اینجا هم حاضر است و یک پای قرارداد صنعتی ایران با شرکت کامیونسازی اسکانیا است. محصول نهایی این قرارداد هم بهترین کشنده سال اروپا یعنی اسکانیا R560 است که به عنوان پرقدرت ترین کشنده موجود در ایران با استاندارد یورو 4 و فیلترمحیط زیستی DPFمدتی است روی خط تولید رفته است. این محصول قبلا به ایران وارد میشد.
قرارداد هیوندای
بر مبنای این قراداد کلیه خودروهای روز برند هیوندای اعم از الانترا و سوناتا توان مونتاژ در مجموعه کرمانموتور را دارند. با اینحال فعلا سه محصول آی10، آی20 و اکسنت سدان روی خط تولید رفته و به بازار عرضه شدهاند. کرمانموتور تا پیش از قراداد اخیر خود با هیوندای تنها به مونتاژ خودروهای چینی مشغول بود اما امروزه خودروهای روز دنیا را در خط تولید خود دارد.
نظر شما