کد خبر 90585
۲۴ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۷
تسلا رودستر حامل تمدن زمین است!

پرشین خودرو: خودروی تسلا رودستری که اکنون در حال سفر در اعماق فضا برای رسیدن به سیاره سرخ است، دارای ویژگی‌های جالب توجهی است.

به گزارش پرشین خودرو  به نقل از گیزمگ، شرکت فضایی اسپیس‌ایکس موشک "فالکون هوی" را هفته گذشته به همراه خودروی شخصی "الون ماسک" مدیرعامل این شرکت با موفقیت به فضا فرستاد.

این خودرو اکنون در حالی فضا را می‌پیماید که یک مانکن با لباس فضایی پشت فرمان آن نشسته و آهنگ "اودیسه فضایی" از "دیوید بوئی" خواننده مشهور آمریکایی به طور مداوم در حال پخش است.

اکنون اعلام شده است که یک کتابخانه به شکل یک لوح فشرده حاوی کتاب‌های مختلف از جمله مجموعه کتاب‌های علمی-تخیلی "بنیاد"(Foundation) اثر "اسحاق آسیموف" همراه با مانکن "استارمن" روانه اعماق فضا شده‌اند.


همیشه خوب است که یک کتاب خوب در یک سفر طولانی همراه داشته باشیم و به نظر می‌رسد که اسپیس‌ایکس زمان پرتاب تسلا رودستر به فضا، این مسئله را در نظر گرفته است.

در واقع این مجموعه توسط لیزر روی یک دیسک کوارتز موسوم به "کتابخانه آرک"(Arch library) حک شده است که طوری طراحی شده که تا میلیاردها سال سالم بماند.

مجموعه بنیاد نام مجموعه‌ای 7 جلدی از "اسحاق آسیموف" است که مشهورترین مجموعه علمی-تخیلی خوانده شده است.

داستان این مجموعه به ترتیب زمان انتشار پیش نمی‌رود، بلکه آسیموف ابتدا جلدهای سوم(بنیاد)، چهارم(بنیاد و امپراطوری) و پنجم(بنیاد دوم) را نوشت و سپس با وقفه‌ای طولانی مدت و بر اثر اصرار خوانندگان جلدهای ششم(لبه بنیاد) و هفتم(بنیاد و زمین) را به آن افزود.

پس از آن با وقفه‌ای نسبتا طولانی جلد اول مجموعه(سرآغاز بنیاد) و در نهایت نیز اندکی پیش از مرگش جلد دوم (پیشبرد بنیاد) را نوشت.

"آسیموف" داستان‌های بلند و کوتاه بسیاری نگاشته است و می‌توان به جرات گفت، مهم‌ترین آثار او کتاب‌ها و داستان‌هایی هستند که به نام مجموعه بنیاد شناخته می‌شوند.

ما در یک جهان لایتناهی زندگی می‌کنیم. تمدن روی کلمات بنا شده است. جمع‌آوری و انباشت قرن‌ها اطلاعات، حافظه جمعی ما را تشکیل می‌دهد و به ما ابزارهایی برای حفظ و ادامه حیات می‌دهد و اگر این حافظه جمعی را از دست بدهیم، تمدن از بین خواهد رفت.

هر سال مقدار داده‌ها و میزان تولید آن به‌وسیله پیشرفت‌ها و جهش‌ها افزایش می‌یابد، اما این اطلاعات را بر روی کاغذ یا فرمت‌های دیجیتالی نگه می‌داریم که فقط 20 سال طول عمر دارند، مگر اینکه آنها به طور مرتب کپی شوند.

برای جلوگیری از نابودی این اطلاعات بر اثر غفلت، جنگ و یا فجایع طبیعی، ماموریت بنیاد آرک در حال توسعه تعدادی از تکنیک‌های ذخیره‌سازی داده‌ها است که هم دارای تراکم بالا است و هم طول عمر زیادی دارد.

ایده این است که مقدار زیادی از اطلاعات حیاتی در مورد دنیا را در یک لوح کوچک ذخیره و در حجم زیاد کپی کنیم و نه تنها در سراسر زمین، بلکه در کل منظومه شمسی پخش کنیم.

هنگامی که "تسلا رودستر" در روز 6 فوریه به همراه موشک "فالکون هوی" به فضا پرتاب شد، یکی از دو کتابخانه "آرک" را همراه خود برد.

مجموعه کتاب‌های بنیاد به این دلیل انتخاب شد که اولین منبع الهام‌بخش برای "بنیاد آرک" بود.

در این کتاب نوشته شده روزی کهکشان زیر و رو می‌شود و نیاز به تهیه یک دایره المعارف برای شروع تمدن بعدی خواهد بود.

این رمان با استفاده از فناوری "ذخیره‌سازی نوری 5 بعدی" بر روی دیسک کتابخانه آرک توسط یک تیم تحت رهبری "پیتر کازانسکی" در مرکز تحقیقاتی "Optoelectronics" دانشگاه ساوتهمپتون چاپ شد.

متن با استفاده از پالس‌های فمتوثانیه‌ای(10 به توان منفی 15 ثانیه) لیزر برای حک کد در سه لایه نانوساختاری جدا شده از یکدیگر تنها با فاصله یک میلیونیوم متر بر روی شیشه سیلیکا کوارتز نوشته شده است.

طبق گفته محققان، این کد را می‌توان با استفاده از میکروسکوپ نوری و پلاریزاسیون خواند و زمانی که این فناوری به طور کامل توسعه داده شد، قادر خواهد بود 360 ترابایت داده را در یک دیسک پهن کوارتز به اندازه 3.75 اینچ ذخیره کند که در شرایط سخت برای 14 میلیارد سال سالم باقی خواهد ماند.

کد خبر 90585

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha