جولان دلالان در بازار سیاه بلیت سفرهای اربعین متوقف شود

پرشین خودرو: تکانه های بازار اقتصادی ایران که در ماههای اخیر با نوسانات زیادی بخش های مختلف اقتصادی و خدماتی را نیز تحت تاثیر قرار داده است ،این روزها در تدارک تامین بلیت زائرین اربعین حسینی است.

به گزارش پرشین خودرو به نقل از خانه ملت، زائرینی که سالهای گذشته باقیمت های مناسبی می توانستند به عراق و کربلا سفر کنند حالا با افزایش قیمت دلار و همچنین لوازم یدکی خودرو بویژه لاستیک با رشد قیمتی سفر عاشقانه خود روبرو شده اند ؛ سفری که در نظام عقیدتی شیعه و ایران جایگاه بخصوصی دارد و پیامدهای سیاسی و اجتماعی آن بقدری گسترده است که از آن به عنوان یک "سرمایه اجتماعی" یاد می کنند ،برهمین اساس نمایندگان مجلس نیز توجه وِیژه ای به آن داشته و از ماهها قبل با برگزاری جلسات مداوم به دنبال اثرگذاری بر تعیین قیمت عادلانه بلیت هستند، بخصوص بلیت اتوبوس که مشتریان آن یقینا جز ژن های خوب یا مرفه نشینان نیستند.

محمد رضا رضایی کوچی ،رییس کمیسیون عمران در مجلس شورای اسلامی می گوید: در جلسات برگزار شده ،وزارت صنایع و معادن مکلف به تامین لاستیک اتوبوس های عازم مرزهای مهران و کربلا شده بود تا موثرترین مولفه افزایش قیمت بلیت اتوبوس زائران تامین شده و با قیمت نزدیک به سال گذشته امکان سفر اربعین فراهم شود.

وی می افزاید: هرچند تامین لاستیک یا سوخت ارزان قیمت می تواند بارمالی برای دولت داشته باشد،اما مهمترین اقدامی است که می تواند دست سودجویان را برای افزایش غیرمتعارف بلیت اتوبوس کوتاه کند ،لذا انتظار می رود در روزهای باقیمانده وزارت صنعت و معدن و شرکت پخش فراورده های نفتی اقدامات موثر خود را انجام دهند .



به گفته این نماینده مجلس،از آنجا که نرخ هوایی اربعین 2میلیون 200 و 2میلیون و800 هزارتومان برای پروازهای (به ترتیب) تهران ـ نجف ـ تهران و مشهد ـ نجف ـ مشهد تعیین شده انتظار می رود استقبال از سفرهای زمینی و استفاده از اتوبوس های شهری بیشتر شود.

بررسی ها از احتمال افزایش 10 درصدی زائران اربعین حکایت دارد و پیش بینی می شود ، بخش کوچکی از زائران از طریق حمل و نقلی ریلی و از مسیر مرز شلمچه واستفاده از ایرلاین ها بصورت هوایی جابه جا شوند، اما عمده زائران که 90 درصد مابقی را شامل می شود ، از طریق حمل و نقل جاده ای اعم از عمومی و خصوصی عازم عراق خواهند شد.



بلیت اتوبوس اربعین 150 هزار تومان


به گفته رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای امسال حدود حدود ۱۵ هزار ناوگان اتوبوسرانی جاده ای آماده جا به جایی زائران به مرزهای ایران و عراق هستند.

رضا نفیسی مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل و نقل بین‌المللی سازمان راهداری با اشاره به تمهیدات صورت گرفته برای سفر اربعین به خبرنگار خانه ملت می گوید: به منظور پایین نگه داشتن قیمت بلیت اتوبوس اربعین با هماهنگی های صورت گرفته که از طریق 13 جایگاه ثابت و 8 جایگاه سیار بصورت سهمیه ای در میان اتوبوس های عازم تا مهران قرار خواهد گرفت.



وی می افزاید : سوخت با قیمت مناسب براساس سهمیه و پیمایشی برای اتوبوس‌های درون‌شهری که 24 ساعته بین نقطه صفر مرزی و شهرهای مرزی در تردد خواهند بود ، با نرخ هر لیتر 300 تومان تامین خواهد شد ،که از طریق کارت‌های سوخت‌ در اختیار جایگاه‌داران قرار می‌گیرد.



نفیسی همچنین تاکید کرد : نرخ اتوبوس های ویژه از تهران به مهران ۴۶ هزار تومان، اتوبوس های وی آی پی ۲۵ نفره در این مسیر ۷۶ هزار تومان و اتوبوس های ۳۲ نفره ۶۴ تومان است ،که به دلیل آنکه در روزهای رفت مجبورند برگشت را خالی و در روزهای برگشت، مسیر رفت را یک سر خالی تردد کنند این قیمت ها به صورت دو برابر محاسبه شده و حدود 150 هزار تومان برای زائران تمام خواهد شد.



بازار سیاه بلیت اربعین تکرار نشود

حسین نیاز آذری عضو کمیسیون عمران همچنین با اشاره به قیمت بلیت اعلام شده به خانه ملت می گوید: قیمت اعلام شده را شاید بتوان متعارف ارزیابی کرد اما سال گذشته همزمان با نزدیک شدن اربعین بازار سیاه بلیت تشکیل شد، که قیمت ها تا چندین برابر افزایش داد.

وی می افزاید : رشد قیمتی بلیت که ناشی از ضعف نظارت بود کار را به آنجا رساند که قیمت بلیت هوایی کربلا تا 3 میلیون تومان جهش قیمتی داشت ،چنین وضعیتی باید با نظارت دقیق و ساماندهی عرضه و تقاضا تکرار نشود .



این نماینده مجلس همچنین ادامه می دهد: علاوه بر قیمت بلیت ، وضعیت ارائه خدمات عمومی نظیر پارکینگ نیز سال گذشته مشکلاتی را برای زائران فراهم کرد که باید تمهیداتی اندیشیده شود که در سال جاری تکرار پذیر نباشد.



‌تشکیل بازار سیاه برای بلیت با جهش های باور نکردنی بویژه در بخش هوایی چند سالی است که نزدیک اربعین حسینی به زائران تحمیل شده است و با وجودیکه شرکت های هواپیمایی از نظارت و برخورد با متخلفان خبر می دهند همچنان شاهد تشکیل این بازار ها هستیم ؛ چنانکه با رصد اینترنتی سایت‌های چارترکننده فروش بلیت هواپیما و البته سایت‌های شرکت‌های هواپیمایی و همچنین دفاتر فروش بلیت هواپیما مشخص می شود شرکت‌های هواپیمایی از چند روز مانده به اربعین یا صندلی پروازهای اربعین خود را به چارترکننده‌ها پیش فروش کرده‌ و یا اینکه شرکت‌‌ها از سقف تعیین شده قیمتی بالاتر رفته و بلیت های باقیمانده را با حداکثر سود بفروش می رسانند چنانکه سال گذشته بلیت های ایرلاین ها از 3میلیون تومان هم فراتر رفت.

کد خبر 103647

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha