
پرشین خودرو: وزیر صنعت، معدن و تجارت روز گذشته در جمع خبرنگاران با تأکید بر اینکه قیمت خودرو تا پایان سال پایین نخواهد آمد، اظهار داشت: به دلیل تورم و نرخ ارز ممکن است تا پایان سال در مواردی افزایش قیمت هم داشته باشیم.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از قدس آنلاین، این اظهارات در حالی مطرح شده است که قرار بود وزارت صنعت برای مصرفی کنندگانی که چندان دل خوشی از خودروسازان ندارند، خبرهای خوشی داشته باشد.
نعمت زاده در این مصاحبه بدون اشاره به ضعف مدیریت خودروسازان و تلاش ناکافی آنها برای خودکفایی، تحریم ها و مسأله ارز را یکی از دلایل عمده کاهش 45 درصدی تولید سواری در 6 ماهه امسال عنوان کرده؛ موضوعی که البته سبب افزایش قیمت انواع خودرو و پرداخت هزینه ها ی آن از جیب مردم شده است.
این موضوع زمانی اهمیت مییابد که بدانیم با افزایش میلیونی خودروهای ایرانی و خارجی، قدرت خرید مردم بشدت کاهش یافته و این امر سبب شده تا بسیاری از خریداران واقعی از بازار خارج شوند.
در 5/1سال گذشته شاهد گامهای میلیونی قیمت خودروهایی هستیم که پیش از این خودروسازان از خودکفایی کامل در ساخت بعضی از آنها خبر داده بودند.
از اینرو اظهارات جناب وزیر و مهر تأیید ایشان بر کاهش تولید نشان میدهد، عالی جنابان خودروساز حداقل تا امروز به فکر خودکفایی و درخشش این صنعت به مانند برخی از کشورها که تولید خود را با ایران آغاز کرده اند، نبوده اند.
البته این تمام ماجرا نیست؛ زیرا در این مدت دنیا حسابی به کام واردکنندگان شیرین بوده و آنها به ثروتهای رؤیایی هنگفتی رسیدهاند؟
بررسی پرونده واردات در این سالها نشان میدهد، هرچند این امر به بهانه تأمین خواست مردم و نیز شکست انحصار و در نهایت برقراری شرایط رقابتی انجام شده، اما تاکنون هیچیک از اهداف پیشبینی شده محقق نشده است.
از این رو کارشناسان بر این باورند، واردات خودروهای گرانقیمت، این روزها به ابزاری برای رانت خواری میلیاردی و هدر رفت ارز تبدیل شده و عملاً مصرفکنندگان ایرانی که به دنبال خودروی ارزانقیمت، اما با کیفیت هستند، از آن بینصیب مانده اند.
به هرحال نباید فراموش کرد آنچه عملاً این روزها نصیب مردم شده، پرداخت پول بیشتر برای محصولاتی است که در بیشتر موارد از کیفیت لازم برخوردار نبوده، به عبارت دیگر در حالی مردم جهش قیمتی محصولات خودروسازان را تجربه کردهاند که در این سالها به خواست اصلی مصرفکننده چندان توجهی نشده و همچنان مصرفکنندگان ایرانی از قیمت کیفیت و خدمات پس از فروش محصولات خودروسازان گلایه دارند.
در این میان به نظر میرسد، جناب وزیر باید این پرسش افکار عمومی را با خودروسازان مطرح کنند که چرا در این سالها برای خودکفایی واقعی، نه خودکفایی ادعایی، اقدامی نشده تا امروز شاهد کاهش شدید تولید خودرو در کشور نباشیم؟
براستی در این شرایط آیا باید با تحمیل هزینه های بیشتر، مردمی را جریمه کنیم که با سختی ناشی از بازار انحصاری سوخته و ساختهاند و یا ... .
کد خبر 27012
نظر شما