به گزارش خبرنگار «پرشین خودرو»، مردادماه امسال بود که گروهی از خبرنگاران حوزه خودرو به میزبانی رنو فرانسه به پاریس رفتند تا دو محصول این کمپانی یعنی تلیسمان و کولئوس جدید را تست کنند اما چنان که خبرنگاران گفتند و نوشتند، در این تست شرایط به چالش کشیدن خودرو کولئوس فراهم نشد.
در پایان هفته گذشته اما نگین خودرو تنها یک هقته پس از دعوت از خبرنگاران برای تست این خودرو در شرایط برفی، این امکان را فراهم کرد تا کولئوس در تپههای کویری و رملهای شنی مورد تست و بررسی قرار گیرد. این خودرو که از تهران با یک دستگاه خودروبر به کاشان منتقل شده بود، پس از گذر از آران و بیدگل به کویر زیدآباد رسید و در اختیار خبرنگاران قرار گرفت.
کولئوس در نگاه اول
در اولین نگاه به کولئوس، لوگوی رنو با آن ابعاد غیرمعمول نظر را به خود جلب میکند.
این لوگو در جلو پنجره به شکل زیبایی جانمایی شده است.
طراحی چراغها، پروژکتورها و دیلایت کولئوس تداعیگر تلیسمان و مگان جدید است، گویا رنو این بار به دنبال تکرار موفقیت سدان تلیسمان در کراساووری از همین خودرو است.
خطوط درشت و هماهنگ بر روی کاپوت و بدنه کولئوس همراه با رینگ 18 اینچی آلومینیومی از دیگر ویژگیهای ظاهری رنو کولئوس است. شش دریچه هوا در جلو، پشت و ابتدای درهای جلو برای این خودرو تعبیه شده که دریچههای عقب آن تداعی خروجی اگزوز را میکنند اما تنها خروجی اگزوز کولئوس در سمت چپ خودرو قرار دارد.
داخل کابین
زمانی که وارد خودرو میشوید، صفحه دیجیتالی کیلومترشمار، فرمان چرمدوزیشده و کیفیت مواد بهکار رفته در داشبورد حس لوکس بودن خودرو را به شما القا میکنند.
مانیتور بزرگ و لمسی 8.7 اینچی و دکمههایی که با ظرافت در اطراف آن جای گرفته است، ضمن خلوت کردن فضای میانی داشبورد، باعث دسترسی سریعتر راننده به امکانات رفاهی خودرو میشود.
صندلیهای چرم همراه با گرمکن، سقف پانارومیک از دیگر ویژگیهای این خودروی فرانسوی است.
مشخصههای فنی
کولئوس که از یک موتور 2488 سیسی 4 سیلندر 16 سوپاپ با تنفس طبیعی بهره میبرد و به آپشنها و امکاناتی همچون استارت دکمه ای KEY LESS، نورپردازی داخل کابین، صندلیهای عقب با قابلیت تاشو، چراغهای LED جلو مجهز به سنسور تاریکی هوا به همراه چراغهای LED روز روشن، سیستم تهویه هوای دوگانه، دریچه هوای تهویه عقب، آینه دید عقب مجهز به سیستم ضدنور خیرهکننده و سیستم تهویه صندلیها در ردیف جلو، سیستم بازکن درِ عقب بهصورت خودکار و سنسوردار مجهز شده است.
پشت فرمان کولئوس
رنو کولئوس به لطف موتور 2.5 لیتری تنفس طبیعی در شروع از شتاب خوبی بهرهمند است که کمتر بودن وزن خودرو نسبت به سایر رقبا نیز در آن مزید بر علت شده است.
گیربکس CVT هم گرچه بهعنوان یک جعبهدنده با عملکرد اکونومی و معمولی شناخته میشود اما هماهنگی CVT- XTronic کولئوس با موتور بالا و پاسخگویی آن به نیاز گشتاور در دورهای مختلف بسیار سریع و هوشمندانه است.
هنگام دور زدنهای سریع و تغییر جهت ناگهانی، فرمان برقی کولئوس عملکرد بسیار خوبی دارد و پایداری خودرو در این تغییر مسیرها نیز قابل قبول است، هرچند برای رانندگی در رملهای شنی باید در کنترل فرمان برقی دقت مضاعفی به خرج داد تا با یک تکان مسیر خودرو عوض نشود.
سیستم فنربندی خودرو نیز در پستی و بلندیهای کویر نسبتا نرم بود و تکانهای شدیدی را به سرنشینان خودرو وارد نمیکرد. این راحتی را در عقب خودرو و حتی در جایگاه سرنشین میانی نیز میشد احساس کرد. کیفیت صندلیها و فضای لحاظ شده برای قرارگیری پاها نیز در برای سفری چند صد کیلومتری ایدهآل است.
آفرود با کولئوس
بدیهی است که کولئوس برای آفرود طراحی نشده است؛ گرچه ظاهر و باطن این خودرو دارای برخی مشخصات مشابه با خودروهای اسپرت است اما ویژگیهای یک شاسیبلند خانوادگی را دارد و نمیتوان از آن انتظاراتی را داشت که وانتپیکاپهای آمریکایی میرود. سیستمهای الکترونیکی متعدد این خودرو به ما گوشزد میکند که از آن توقع یک خودرو مکانیکی را نداشته باشیم.
همانطور که ما با ورود به شیبهای نسبتا تند و زیاد در رملهای شنی متوجه این موضوع شدیم و قابلیت چهارچرخ متحرک نیز کمکی به حل برخی مشکلات موجود نمیکرد. سپر بلند کولئوس در هر فراز و فرودی، صدایی ساییدگی میداد، تکانها و کوبشها با بالا بردن سرعت افزایش مییافت.
سرانجام نیز رملها پاگیر کولئوس شدند؛ اتفاقی که پس از آن با استراحت دادن به موتور و گیربکس خودرو در میانه پیمایشهای کویری دیگر تکرار نشد.
در مجموع باید گفت کولئوس نمره خوبی از تست آفرود سبک، هندلینگ بر روی سطح شنی و ناهموار میگیرد.
قیمتی نیز که نگینخودرو برای این خودرو در نظر گرفته (199 میلیون و 500 هزار تومان) بهراستی قیمتی رقابتی است که از حالا رقبای کرهای این خودرو را نگران کرده است.
نظر شما