
پرشین خودرو: مدیر کل راه و ترابری استان تهران با بیان اینکه براساس آمار وزارت بهداشت، حوادث رانندگی دومین عامل مرگ و میر در ایران است، از تدوین چهار استراتژی و راهبرد اساسی برای ارتقاء ایمنی جادهها و کاهش تصافات خبر داد.
به گزارش «پرشین خودرو» به نقل از فارس، فریبرز واحدی با اشاره به اینکه سال گذشته بیشترین آمار کاهش تصادفات رانندگی مربوط به استان تهران بوده تصریح کرد: در سال 90 استان تهران به عنوان استان برتر در کاهش تلفات تصادفات رانندگی معرفی شد.
وی اضافه کرد: آمار تلفات تصادفات راههای برون شهری و روستایی استانهای تهران و البرز در سال 90، با کاهش چشمگیر 29.3 درصدی از 853 نفر با 250 نفر کاهش به 603 نفر رسید.
مدیر کل راه و ترابری استان تهران یادآور شد: هدفگذاریهای انجام شده در قانون برنامه پنجم توسعه کشور کاهش 10 درصدی تصادفات بوده که از این نظر از اهداف قانون برنامه جلوتر هستیم.
وی تصریح کرد: براساس آمار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی حوادث رانندگی دومین عامل مرگ و میر در ایران بوده و این در حالی است که در آمار جهانی رده نهم به این عامل تعلق دارد، در ایران 60 درصد جراحات و تلفات ناشی از حوادث به حوزه حوادث رانندگی تعلق دارد در حالی که در آمار جهانی این عدد رقم 25 درصد است.
چهار استراتژی برای ارتقاء ایمنی جادهها و کاهش تصادفات رانندگی
واحدی با اشاره به اینکه در اداره کل راه و ترابری استان تهران چهار استراتژی و راهبرد اساسی برای ارتقاء ایمنی راههای حوزه استحفاظی تعیین شده است، گفت: حوزه راهداری با امکانات موجود در کشور با جدیت تمام در پی تحقق این چهار استراتژی است.
مدیر کل راه و ترابری استان تهران با اشاره به ایجاد هماهنگی مؤثر بین دستگاههای ذیربط در امور ایمنی حمل و نقل، یادآور شد: ایمنسازی جادههای استان تهران شامل ساماندهی و تأمین علائم و تجهیزات ایمنی راهها، حفاظهای ایمنی، فنسکشی آزاد راهها، خطکشی راهها، روشنایی و بهبود وضعیت تونلها و گردنهها، از استراتژیهای امسال برای کاهش تصادفات رانندگی در سال جاری است.
واحدی اضافه کرد: شناسایی و رفع نقاط پر حادثه شامل بازنگری و به روز کردن معیارهای شناسایی و اولویتبندی نقاط و مقاطع پرحادثه، طرح آشکارسازی و اطلاع رسانی نقاط پر حادثه، اصلاح و رفع نقاط پر حادثه با تأکید بر اقدامات کمهزینه و زود بازده مهندسی و ارزیابی اقدامات صورت پذیرفته در رفع نقاط پر حادثه جهت بهینه کردن اقدامات آتی، از دیگر استراتژیهای امسال برای کاهش تصادفات رانندگی در سال جاری است.
مدیر کل راه و ترابری استان تهران به توسعه سیستمهای هوشمند مدیریتی و نظارتی (ITS) اشاره کرد و گفت: تجهیز راهها به دوربینهای نظارت تصویری، مکانیابی و تجهیز راها به تابلوهای پیام متغیر خبری (vms)، توسعه تابلوهای اعلام محدودیت سرعت متغیر (vsl)، توسعه سیستمهای توزین در حال حرکت (wim) و طرح اخذ الکترونیک عوارض در آزادراههای استان تهران (etc)، از دیگر استراتژیهای امسال برای کاهش تصادفات رانندگی در سال جاری است.
وی خاطرنشان کرد: از اواخر سال گذشته بر مدار این 4 راهبرد اصلی ایمنی حرکت کردهایم و این استراتژی ادامه خواهد یات
اجرای موفق طرح نوروزی امسال
واحدی با اشاره به گذراندن نوروزی موفق در بخش حمل و نقل جادهای گفت: در طرح نوروزی امسال وزارت راه و شهرسازی 60 میلیون جابهجایی را ظرفیتسازی کرد که در پایان طرح نوروزی میزان جابهجاییها به 55.5 میلیون سفر رسید.
مدیر کل راه و ترابری استان تهران افزود: با توجه به آمار مقایسهای تصادفات نوروزی در راههای استان تهران و کاهش مطلوب این آمار نسبت به سال قبل، معتقدیم طرح نوروزی امسال وضعیت بسیار مناسبتری نسبت به سال قبل داشت.
واحدی ادامه داد: نکته مهمی که امسال به صورت شاخص دیده شد مدیریت و برنامهریزی بهتر مردم در توزیع سفرهای نوروزی بود که در این مدت کمتر جادهای دچار تراکم سنگین و تأخیرهای طولانی بود که این نشان میدهد مردم به توصیههای انجام شده در این خصوص توجه داشتند البته نقش این توصیهها در سفرهای بازگشت نمود بیشتری داشت.
مدیر کل راه و ترابری استان تهران افزود: کاهش 15 درصد تلفات رانندگی در سال گذشته دستاورد تلاش متخصصان حمل و نقل جادهای بود که در سال جاری نیز کاهش بیشتری خواهد داشت.
آمادهسازی جادهها برای سفرهای تابستانی
واحدی با اشاره به آغاز سفرهای تابستانی، تصریح کرد: محوریت ایمنی در سفرهای امسال نیز طبق سالهای قبل و حتی بیشتر از گذشته مورد توجه است.
مدیر کل راه و ترابری استان تهران اظهار داشت: در تابستان سال جاری، ماههای تیر و شهریور، سفرها از تراکم بالاتری نسبت به مردادماه برخوردار خواهد بود، زیرا ماه مرداد با ماه مبارک رمضان مقارن شده است، بنابراین تراکم نسبی سفرها در این ماه کاهش مییابد بنابراین به دلیل تراکم سفرها در دو ماه فصل، طبیعتاً تدابیر بیشتری برای سفرهای تابستان مدنظر قرار میگیرد.
واحدی با اشاره به بهینهسازی محورهای مواصلاتی استان و آمادهسازی جادهها برای ایام تابستان، از روکش آسفالت جادهها و آمادهسازی آنها برای این ایام گفت و اظهار داشت: بعد از ایام نوروز و قبل از ایام تابستان میزان سفرها کاهش مییابد و این زمان، فرصت مطلوبی برای آمادهسازی جادهها است.
مدیر کل راه و ترابری استان تهران تأکید کرد: سعی شده است کارگاههای جادهای تا آنجا که امکان دارد تا قبل از ایام تابستان به اتمام برسد و در فصل تابستان سفرهای روان و بدون ترافیکی را داشته باشم.
کد خبر 12504
نظر شما