پرشین خودرو: انتظار مسئولان دولتی و وعده خودروسازان برای جمع کردن شکاف قیمت در بازار آزاد و رسمی دستکم در روزهای اخیر ابتر ماند.
به گزارش «پرشین خودرو»، نهتنها اعلام قیمت رسمی فروش و پیش فروش خودرو، باعث کاهش قیمت در بازار آزاد نشد، بلکه بازهم عدمعرضه خودرو به کام واسطهها بود که موفق شدند با تشدید سوداگری قیمت را بالانگه دارند.
درحالیکه تقاضای مؤثری برای خرید خودرو در بازار آزاد وجود ندارد، اما بهدلیل خلف وعدههای مکرر خودروسازان در تحویل بموقع خودروهای پیشفروش شده و عدماطمینان نسبت به ایفای تعهدات، مانع افت قیمتها شده است.
برخی خبرها حکایت از توقف رشد قیمت و برخی دیگر هم حکایت از افزایش نسبی قیمتها دارد، آیا مردم به وعده وزارت صنعت، معدن و تجارت توجه نشان میدهند که پیش از این گفته شده بود: مردم خودرو نخرند، قیمت کاهش مییابد؟
به گزارش همشهری، برخی کارشناسان و فعالان بازار خودرو دلیل تداوم نابسامانی قیمت در بازار خودرو را ناشی از تصمیم دولت دانسته و تأکید کردهاند: قیمت مصوب برخی خودروها بالاتر از نرخ بازار آزاد بوده که همین مسئله باعث شده تا قیمت این نوع خودروها در بازار آزاد افزایش یابد.
ابهام اما این است که اگر قیمتهای اعلام شده از سوی سازمان حمایت مورد تأیید خودروسازان نیست، پس اعلام رسانهای پیشفروش و فروش قطعی خودرو ناشی از چیست؟
اگر از قیمتها راضی هستند پس چرا قیمت در بازار کاهش نمییابد؟ نابسامانی بازار خودرو اگر برای مردم سودی نداشته باشد، هم برای دولت و هم خودروسازان نان دارد.
بازار خودرو پس از ابلاغ قیمتها
قیمت خودرو در بازار به دنبال اعلام نرخ جدید از سوی خودروسازان و سازمان حمایت، با روند افزایشی همراه شد و برخی خودروها رشد قیمت یك تا 4 میلیونی یافتند.
به گزارش فارس، در حالی كه معاون وزیر صنعت پس از مصوبه دولت در مورد تغییر مبنای قیمتگذاری خودرو، بر كاهش قیمت در بازار به دنبال اجرای این مصوبه تاكید داشت، اما اعلام نرخهای جدید از سوی خودروسازان و تصویب آن توسط سازمان حمایت باعث شد، تا قیمتها در بازار نه تنها كاهش پیدا نكند، بلكه در برخی موارد نیز رشد قیمت اتفاق افتاد.
در چنین شرایطی، قیمت مصوب برخی خودروها بالاتر از نرخ بازار آزاد بوده كه همین مساله باعث شده، تا قیمت این نوع خودروها در بازار آزاد افزایش یابد.
در عین حال، مصوبه خودروسازان در مورد قیمتگذاری برخی خودروها بالاتر از نرخ بازار آزاد خلاف مصوبه دولت در مورد قیمتگذاری خودرو است، زیرا طبق این مصوبه، قیمتهای جدید باید در محدوده قیمت محاسباتی خودرو و نرخ بازار آزاد باشد.
بر این اساس، قیمت پژو 206 تیپ 2 طی روزهای اخیر با افزایش 2 میلیون تومانی در بازار همراه شده و به قیمت 37 میلیون تومان رسیده است.
همچنین پژو 405 با رشد یك میلیون تومانی قیمت در بازار، این روزها 26 میلیون تومان خرید و فروش میشود.
افزایش قیمت رانا نیز در بازار یك میلیون تومان بوده و قیمت این خودرو به 36 میلیون تومان رسیده ا
است.
در مورد تندر- 90 ایران خودرو مدل E2 نیز باید به افزایش 2 میلیون تومانی قیمت این خودرو و عرضه آن به قیمت 37 میلیون تومان در بازار اشاره كرد.
قیمت مدل E1 این خودرو نیز در بازار یك میلیون تومان افزایش یافته و به 33 میلیون تومان رسیده است.
قیمت ویتارا نیز كه هنوز نرخ جدیدی برای آن مصوب نشده، در این مدت با رشد 3 میلیون تومانی به 123 میلیون تومان رسیده است.
در مورد محصولات سایپا نیز میتوان به افزایش 5/2 میلیون تومانی قیمت تیبا و عرضه آن به قیمت 22 میلیون تومان اشاره كرد.
افزایش قیمت محصولات خانواده پراید نیز در پی قیمتگذاری جدید این خودروها از سوی شركت سایپا بین 3 تا 4 میلیون تومان بوده است، به طوری كه قیمت سایپا 111 مدل SX با رشد 3 میلیون تومانی به 19/5 میلیون تومان در بازار رسیده و این افزایش قیمت در مورد سایپا 131 مدل SX نیز 4 میلیون تومان بوده است كه در حال حاضر 18 میلیون و 800 هزار تومان خرید و فروش میشود.
طی روزهای اخیر قیمت سایپا 132 مدل SX نیز 4 میلیون و 200 هزار تومان افزایش یافته و به 18 میلیون و 700 هزار تومان رسیده است.
قیمت تندر- 90 مدل E2 پارس خودرو نیز با رشد یك میلیون تومانی به 37 میلیون تومان رسیده است.
قیمت ماكسیما هم 10 میلیون تومان افزایش یافته و این روزها 115 میلیون تومان معامله میشود.
در مورد مگان نیز كه بحث قیمتگذاری 75 میلیون تومانی این خودرو از سوی شركت پارس خودرو مطرح است، باید به رشد 8 میلیون تومانی قیمت آن در بازار و عرضه این خودرو به قیمت 84 میلیون تومان اشاره كرد.
کد خبر 19784
نظر شما