
پرشین خودرو: به نظر می رسد سکوت تنها استراتژی خودروسازان داخلی در قبال افزایش بی سابقه آلودگی هوا است.
به گزارش «پرشین خودرو»، طبق برنامه چهارم توسعه و به منظور حمایت از خودروسازان داخلی قرار شد تعرفه واردات خودرو به صورت پله کانی کاهش یابد تا در سال پایانی این برنامه تعرفه واردات خودرو به 60 درصد برسد.
اما به نظر می رسد خودروسازان داخلی اصل مهم این قرار را از یاد برده اند. شرط کاهش پله کانی تعرفه واردات خودرو این بود که طی این سال ها خودروسازان داخلی از فرصتی که در اختیارشان قرار گرفته نهایت استفاده را برده و در کنار رشد سطح کمی تولیداتشان سطح کیفی آنها را نیز ارتقا دهند.
بر اساس برنامه چهارم توسعه، خودروسازان داخلی باید خودروهایی تولیدات خود را با استانداردهای بین المللی وفق دهند تا در بازارهای جهانی توان رقابت با خودروسازان دیگر کشورها را داشته باشند. این امر میسر نیست مگر اینکه خودروساز ایرانی بتواند محصولی تولید کند که این خودرو در کنار مصرف پایین سوخت کمترین میزان آلایندگی را داشته باشد.
اما آنچه از تولیدات خودروسازان داخلی استباط می شود این است که آنها کوچکترین اهمیتی به کمیت خودروهای تولیدیشان نمی دهند چرا که با وجود مخالفت ها و فشارهای ادارات و نهادهایی چون دولت، استاندارد، محیط زیست و ... مبنی بر تولید خودروهایی که آلایندگی کمتری داشته باشند، توجهی نکرده و کماکان به تولید خودروهای بی کیفیت ادامه می دهند.
از زمانی که بحث آلودگی هوا ابعاد پیچیده و گسترده تری پیدا کرده کارشناسان بسیاری اظهارنظر کرده و برای کاهش آلودگی راهکارهایی ارایه داده اند. به عنوان مثال پلیس راهنمایی و رانندگی تهران برای جلوگیری از گسترش آلودگی هوای پایتخت با تعمیم طرح زوج فرد به تمامی شهر توانست سطح آلودگی هوا را ثابت نگه دارد.
همچنین تشکیل كارگروه نظارت بر معاینه فنی خودروهای سبك و سنگین و شبانه روزی شدن زمان فعالیت این مراکز همزمان با شرایط اضطرار آلودگی هوا از دیگر اقدامات انجام شده بود. دولت نیز با اعلام تعطیلی دو روزه یک راهکار موقت و مقطعی برای کاهش آلودگی هوا ارایه کرد.
همچنین علیرضا مصداقینیا معاون وزیر بهداشت، دراظهارنظری گفت: برنامه جامع آلودگی هوا مهمترین برنامه دولت است که هدف از این برنامه استانداسازی خودروهایی است که در داخل تولید میشود.همچنین استفاده کمتر از خودروهای فرسوده و اصلاح سوخت خودروها به نحوی که مقدار گوگرد برخی از سوخت ها کاهش یابد از دیگر برنامه های دولت است.
برخی از کارشناسان افزایش سطح آزبست در هوای تهران را از مهمترین دلایل بحرانی شدن هوای پایتخت عنوان کرده و گفتند: هنوز استانداردهای روز دنیا در مورد اتوبوس های تولیدی خودروسازان اعمال نمیشود، بنابراین میزان آلایندگی آزبست در تهران بالاتر از حد معمول رسیده و چنانچه دستگاه های مسئول وظیفه خود را انجام ندهند تهران به وضعیت بحرانی میرسد.
اما در این میان خودروسازان تنها گروهی بودند که نه تنها به آلودگی هوا واکنشی نشان ندادند و استرانژی سکوت را در پیش گرفتند، بلکه به تولید خودروهای غیراستانداردشان نیز ادامه می دهند.
به هر حال خودروسازان داخلی در قبال آلودگی هوا مقصر بوده و باید نسبت به تولید خودروهایی که استاندارد نبوده و مصرف سوخت بالایی دارند پاسخگو باشند.
کد خبر 1310
نظر شما