
پرشین خودرو: اتحادیه فروشندگان خودرو در ژاپن روز دوشنبه اعلام کرد: میزان فروش خودروها، کامیونها و اتوبوسهای جدید در این کشور در ماه آوریل به شدت کاهش یافته است.
به گزارش «پرشین خودرو»، این اتحادیه گزارش داد: میزان فروش این خودروها با 51 درصد کاهش نسبت به سال گذشته میلادی، به 108 هزار و 824 دستگاه در ماه آوریل رسید.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از توکیو، این کاهش که به مراتب بیشتر از کاهش 37 درصدی در ماه مارس است، بی سابقه ترین میزان کاهش فروش خودرو از سال 1968 میلادی تاکنون بوده است.
همچنین برآوردها نشان می دهد شركتهای خودروسازی تویوتا و نیسان ژاپن طی شش ماه نخست 2011 برای نخستین بار پس از بحران مالی 2008با زیان و ضرر مالی روبرو خواهند شد.
به گزارش بلومبرگ، وقوع زلزله و سونامی شدید و بی سابقه عامل اصلی كاهش تولید و زیان و ضرر این دو شركت خودروسازی بزرگ ژاپنی اعلام شده است.
پیش بینی می شود میزان زیان و ضرر شركت تویوتا در سه ماه نخست 2011 به بیش از 155 میلیارد ین معادل 1.9 میلیارد دلار و در شش ماه منتهی به سپتامبر به بیش از 241 میلیارد ین برسد. میزان زیان و ضرر شركت نیسان نیز در شش ماه نخست 2011 به بیش از 48 میلیارد ین خواهد رسید.
به اعتقاد كارشناسان اقتصادی میزان زیان و ضرر شركتهای خودروسازی ژاپن در شش ماه نخست 2011 بیشتر از زیان و ضرر این شركتها در زمان وقوع بحران مالی 2008 و 2009 خواهد بود.
موسسه مالی سیتی گروپ آمریكا نیز در تازه ترین گزارش خود رتبه اعتباری صنعت خودروسازی ژاپن را كاهش داده است. شركتهای تویوتا، نیسان و هوندا تلاش زیادی را آغاز كرده اند تا شرایط تولید و صادرات خود را به حالت عادی پیش از وقوع زلزله و سونامی برگردانند.
در زمان وقوع بحران مالی 2008 میزان زیان و ضرر خالص تویوتا در سال مالی منتهی به مارس 2009 به بیش از 436.9 میلیارد ین رسید و این رقم برای شركت نیسان به 233.7 میلیارد ین رسید.
هوندا سومین خودروساز بزرگ ژاپن در این مدت با سود خالص 137 میلیارد ین روبرو شد. حتی پیش از وقوع زلزله و سونامی نیز كارشناسان اقتصادی افت 13 درصدی فروش خودرو در بازار ژاپن را پیش بینی كرده بودند.
به گزارش فارس، كارشناسان اقتصادی پیشبینی كرده اند شركت تویوتای ژاپن بزرگترین خودروساز سال گذشته جهان در اثر زلزله اخیر به جایگاه سوم در سال 2011 تنزل یابد.به عقیده كارشناسان تویوتا امسال پس از شركتهای جنرال موتورز و فولكس واگن در رتبه سوم شركتهای بزرگ خودروساز جهان خواهد ایستاد.
تویوتا سال 2008 میلادی با پیشی گرفتن بر جنرال موتورز به بزرگترین خودروساز جهان تبدیل شد.
آكیو تویودا رییس شركت تویوتا تاكید كرد با توجه به وقوع زلزله و سونامی اخیر خیلی بعید است كه تویوتا به هدف تولید 7.7 میلیون دستگاه خودرو در سال 2011 دست یابد. شركت تویوتا هم اكنون با كمبود شدید 150 قطعه اصلی و اساسی برای تولید محصولات روبرو شده است.
کد خبر 3149
نظر شما