کد خبر 121841
۲۴ فروردین ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۰
چابك سازی و کوچک سازی برنامه جدید نیسان

پرشین خودرو: مدیریت در نیسان متقاعد شده است كه باید كوچك تر و چابك تر شود و از ماه آینده برنامه تجدید ساختار پیاده می شود كه هدف آن كاهش سالانه 1 میلیون دستگاه خودرو است.

به گزارش پرشین خودرو، حتی پیش از شیوع ویروس كرونا، سود و فروش نیسان رو به افول بود و همچنان نقدینگی به باد می داد، چون همچنان به سیاست های انبساطی كارلوس قصن رهبر سابق این شركت اصرار داشت. حالا جهانگیر شدن ویروس، فوریت و فشار برای نوسازی و چابك سازی را تشدید كرده است


هنوز هیچ تارگت جدیدی برای فروش نهایی نشده است و حتی بعید به نظر می رسد كه حتی اگر نهایی شده باشد، رسماً اعلام شود. با این حال برنامه تجدید ساختار نیسان تا ماه مارس 2023 بر این فرض بنا شده كه بتواند به فروش 5 میلیون دستگاه در سال بازگردد و این به معنی آن است كه بخش مهمی از ظرفیت تولید در این شركت روند كاهشی به خود خواهد دید.


مدیر عامل سابق نیسان هیروتو سایكاوا، در اهداف فروش قبلی 6 میلیون دستگاه را هدفگذاری كرده بود كه خودش نسبت به هدفگذاری زمان كارلوس قصن، 3 میلیون دستگاه كمتر بود. سال 2019 فقط 5 میلیون دستگاه نیسان در سراسر جهان به فروش رسید و سال 2020 هم از این كمتر خواهد شد و با 8 میلیون كارلوس قصن فاصله زیادی دارد.

 

خودروسازی نیسان



سالیان سال بود كه نیسان برای 7-8 میلیون دستگاه هدفگذاری كرده بود اما هیچوقت از 5 میلیون دستگاه بیشتر نشد. از نظر كارشناسان نیسان، دیگر این شركت فرصت برای رؤیابافی ندارد. كوچك سازی روی عملیات سال های 2020 تا 2022 تأثیر عمیقی دارد. شیوع ویروس كرونا هم روی هدفگذاری 5 میلیون دستگاه اثر گذاشته است و تقاضا برای خودرو در سراسر دنیا روند نزولی داشته است.

چابك سازی و كاهش 1 میلیون دستگاه تولید و فروش نیسان به معنی تعطیلی 3 تا 4 كارخانه دیگر است كه معنی دیگر آن از دست رفتن تعداد زیادی شغل هم هست. رقمی كه رسماً اعلام شده، كاهش 10 درصدی نیروی انسانی است كه به طور قطع و یقین آثار آن در سازندگان و تأمین كنندگان چند برابر خود نیسان خواهد بود.

سخنگوی نیسان در مورد وجود برنامه میان مدت اظهار نظر نكرده و گفته همه چیز در ماه مه (اواخر اردیبهشت و اوایل خرداد) مشخص می شود.

برای اندازه گیری موفقیت این برنامه چابك سازی در نیسان باید حاشیه سود عملیاتی آن را در مارس 2021 مشاهده كرد. ماكوتو اُچیدا به احتمال زیاد همان حاشیه 6 درصد دوران سایكاوا را مدنظر خواهد داشت. در فصل سوم سال 2019 این حاشیه فقط 0.9 درصد بود. برای مقایسه حاشیه سود عملیاتی دو خودروساز بزرگ دنیا یعنی تویوتا و گروه فولكس واگن در سال 2019 و پیش از جهانگیر شدن ویروس كرونا، 8 درصد بوده است.

اولویت بعدی نیسان حفظ نقدینگی و جلوگیری از هدر رفتن آن است. در ماه دسامبر 2019، عملیات خودروسازی نیسان جریان نقدینگی این شركت منفی 670.9 میلیارد ین بود كه نسبت به سال 2018، 6 برابر شده بود كه اصلا قابل قبول نیست. شاید به همین دلیل بوده كه نیسان از مؤسسات اعتباری تقاضای 4.6 میلیارد خط اعتباری كرده تا دوران جهانگیر شدن ویروس كرونا را پشت سر بگذارد.
 

منبع: سایپا

کد خبر 121841

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha